babakocsi anyával

A nagy babakocsi teszt: Mountain Buggy Swift

Újdonsült anyukaként természetesnek éreztem, hogy segítséget kérjek a babakocsink kiválasztásakor. Egy bababoltban eladóként dolgozó barátnőmhöz fordultam, aki azonnal leszögezte:

„semmiképp ne online és ne design alapján válassz!”.

Mivel meggyőzött, hogy személyesen nézzem meg a kínálatot, együtt útra keltünk és szinte azonnal rábeszélt, hogy a Mountain Buggy márkát válasszam. Számomra teljesen ismeretlen dimenzió volt a babakocsik világa, ezért bíztam benne, és javaslatára a Swift típust szereztem be.

Amikor valaki a tapasztalataimra kíváncsi, ezeket szoktam megosztani:

Szuperkönnyű

Lillának igaza volt, hiszen az egyik legpraktikusabb szempont, hogy könnyű legyen a babakocsi. Szerencsére ez igaz az általam kiválasztott darabra, így jelentős cipekedésektől sikerült megkímélni magamat több alkalommal is, amióta használom.

Azok a bizonyos kerekek…

Ahhoz, hogy minden grammon spóroljanak, a gyártóban felfújható kerekeket terveztek hozzá. Bár tény, hogy ez bevált, sajnos nekünk több alkalommal kilyukadt kerék nehezítette meg a dolgunkat. Persze, ez cserélhető néhány alkatrésszel, de egy „feketepontot” jelent a teszten.

Könnyen irányítható

Ezt talán nem kell jobban kifejtenem. Amikor a baba úgy dönt a séta felén, hogy inkább a kezemben szeretne utazni, közben pedig egy esernyővel és néhány zacskóval is fel vagyok szerelve, különösen jól jön, hogy ezt a babakocsi akár fél ujjal is irányítható.

Meghosszabbítható garancia

Az üzletben egy év garanciát kaptunk a babakocsi életidejére, ám a gyártó szerencsére több lehetőséget is kínál. A blokk és néhány dollárért cserében máris 2 évre nyújtottuk a garanciát.

Summa summarum, a Mountain Buggy Swift nálunk átment a teszten, és mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki vásárlás előtt áll.