fizikai munka, építkezésen nagy kalapáccsal férfi

Miért nincs annyira előtérbe már a fizikai munka?

Az amerikaiakra és valószínű sok más nemzetre is igaz, hogy kényelmesebbek lettek az évek során, és ezért kevésbé hajlandók ugyanazokat a fizikai munkákat dolgozni, mint az előző évtizedekben vagy akár évszázadokban.

Ennek eredményeként gyakran a bevándorló munkások azok, akik kielégíthetik a nehéz fizikai munka iránti igényt, amelyet az amerikaiak vagy a nyugati emberek nem hajlandók betölteni. Egy régebi cikk kommentjeiből származó anekdota megvitatásával arra a következtetésre juthatunk, hogy az Egyesült Államokba bevándorlók valójában nem vesznek el munkát az amerikaiaktól, mert még a legképzetlenebb amerikai munkás sem szeretne fizikailag megterhelő munkát végezni, és az is megfigyelhető, hogy a mai generáció egyszerűen nem bírja az unalmas futószalagos fizikai munkákat.

Amerikaiként, aki teljes mértékben támogatja a fokozott bevándorlást, nem értek egyet azzal a következtetéssel, amelyet ebből a bejegyzésből von le a szerző. Bár igaz, hogy csökkent azoknak az amerikaiaknak a száma, akik számára a fizikai munka jelenti a megélhetésüket biztosító foglalkozást, viszont az ilyen jellegű munkák száma is csökkent, mivel az Egyesült Államok a feldolgozóiparból a szolgáltató gazdaságba lépett át, mint ahogy ez több más országra is igaz. Ezen túlmenően számos összeszerelősor-feladatot lecseréltek a folyamat automatizálására szolgáló gépek és robotika használatával. Végül, bár a megjegyzésekben szereplő történet érdekes, minden olyan történethez, ahol az emberek elkerülik a nehéz, megerőltető feladatvégzést, ugyanannyian vannak olyanok, akik a hihetetlenül nehéz fizikai munka mellett döntöttek a megélhetésük érdekében.