hajléktalan sátor

Vacsorára meghívott egy hajléktalant – most a közösségi finanszírozása apró otthont biztosított új barátjának

Ha hajléktalan embert lát az utcán, figyelmen kívül hagyja? Átad nekik egy kis aprópénzt? A legközelebbi szociális szolgáltató központba irányítja őket?

Egy kanadai nő ennél is tovább ment. Abban az időben talán nem vette észre, milyen mély hatást gyakorolhat az egyszerű kedvessége, de együttérzése életre szóló következményekkel járt. Kim Cormier az Ontario állambeli Kingstonban dolgozott, amikor David McDonald robogójának gumija eresztett. Annak ellenére, hogy idegen volt, beleegyezett abba, hogy szemmel tartja a cuccait, hogy ne lopják el őket, amíg új belsőt keres.

Amikor McDonald visszatért a megbízatásáról, nemcsak a holmija maradt meg, Cormier meghívta vacsorára. Az étkezés során McDonald, Cormier és társa, Andrew Embury könnyű, ha váratlan beszélgetésekbe kezdtek, ami a gyönyörű barátság kezdetét jelentette.

McDonald számára a hajléktalansághoz vezető út 2010-ben kezdődött, amikor személyes és pénzügyi fordulatokat szenvedett. A benzinkút, ami tulajdonában volt, alulmaradt. Nem sokkal később a teherautója és az otthona követte ezt. Aztán ő és párja szakított.

2016 -ra McDonald hajléktalan volt, és egy torontói parkban lakott. „El sem tudtam képzelni, hogy hajléktalan vagyok. Sírtam – mondta McDonald a CBC -nek. – És így nehéz volt elfogadnom a segítséget… a jótékonyságot.

Míg a McDonald pénzbeli ösztöndíjat kapott a kormánytól, elutasította a hajléktalanszolgáltatást, mert azt mondta, hogy „mások rosszabbul járnak”, mint ő, és nagyobb szükségük van erre.

Ebből a torontói parkból McDonald ugrált, és amikor csak lehetett, a rokonoknál tartózkodott, végül egy hálószobás közös lakásban kötött ki. Ám a lopások és az erőszakkal való fenyegetés mindennapi veszélyeivel szembesülve, ismét az utcán találta magát – egy sátor és egy elhagyatott szállítókocsi között osztotta fel napjait.

A következő hónapokban McDonald és Cormier tartotta a kapcsolatot. Társával együtt segíteni kezdtek McDonaldnak ruhák, cipők és napelemes hátizsák felajánlásával, amely lehetővé tette számára a mobiltelefon feltöltését.

Végül a házaspár elmondta a McDonaldnak, hogy szívesen létesítenek szállást a hátsó udvarukon. Húgának köszönhetően McDonald új sátrat kapott matraccal, kanapéval és hűtőszekrénnyel.cEgy szabadtéri kandalló szolgált a McDonald’s rögtönzött konyhájaként, és mosdó- és mosodai jogosultságokat kapott a házban.

De mivel a sátor csak három szezonra volt alkalmas, Cormier azzal a tervvel állt elő, hogy a McDonaldnak tartósabb menedéket biztosít, hogy télen is melegen tartsa. Cormier 18 000 dolláros céllal online adománygyűjtést indított McDonald saját kis házának megvásárlására.

Míg a vadonatúj apró otthon bárhová szállítható, Cormier azt mondja, hogy mivel McDonaldot „a család részének” tartja, addig maradhat, ameddig csak akar.