pakolós munka könyvtár

Könyvtári raktári segítő, a pakolós munka

Tizenéves koromban berobbant a könyvek iránti szeretetem, napi szinten faltam a őket. Természetesen, a kötelező olvasmányok annyira nem érdekeltek, később azonban már azok felé is megnyíltam. A könyv-szeretetem miatt rendszeres látogatójává váltam a könyvtárnak. A heti egy-két alkalommal meglátogattam, ott olvastam vagy csak hosszú ideig böngésztem.

Elkezdtem megismeri a helyi rendszert, milyen alapján vannak a könyvek elhelyezve, mit hol találhatók meg. Ahogy közeledett a nyár, felmerült, hogy esetleg a könyvtárban vállaljak ideiglenes munkát. Az ötlet nagyon tetszett, az önkénteskedés pedig jó opció volt, hogy kiváltsam a kötelező órákat. El is kezdtem és nagy megdöbbenésemre nem egy helyben ülős feladatok jöttek velem szembe. A könyvtári rendszerezés igazán pakolós munka volt!

Nem volt elég tudni, hogy A-tól Z-ig vannak a könyvek, meg kellett találni a témának megfelelő kategóriát és azon belül elhelyezni a könyvet. A címkék sokat segítettek, hogy könnyebben megtanuljam, hogy minek hol a helye. Élveztem, ahogy a könyvtári pakolós munka által még jobban megismertem azt a helyet, ami olyan közel állt hozzám. Az egész olyan volt, mintha minden nap kincsvadászaton lennék.

Voltak napok, amikor nem volt annyi pakolós munka, ilyenkor olvashattam vagy a raktárban is segíthettem. Nagyon tudom ajánlani ezt a munkát mindazoknak, akik olyan könnyű fizikai munkára vágynak, amely során szellemi tevékenységet is kell folytatni, szeretik a könyveket, szeretnek rendszerezni és nem bánják, ha pakolni is kell.