laphinta és kislány

A laphinta használatának hatékony módja

A laphintán hintázni időtlen örömöt tud jelenteni. Az érzés, hogy rugdosni kell a lábakkal, és a szél száguld a hajkoronán – megvan az oka annak, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek hintázni!

Míg a már hat hónapos gyerekek szüleik segítségével hintázhatnak a babaülésben, addig a kicsit idősebb gyerekek egyedül is élvezhetik a hintázást, például a laphinta segítségével. A lengőgarnitúrán való hintázás megtanulása kulcsfontosságú számtalan órányi szórakozáshoz.

 

Hogyan tanítsuk meg a gyermeket hintázni?

 

Jóllehet természetesnek tartjuk a hintázást, egyes gyerekeknek segítségre és konkrét utasításokra lehet szükségük ahhoz, hogy hozzászokjanak a használatához. Ezek a legfontosabb lépések, hogyan tanítsuk meg a gyermeket a laphintán hintázni:

 

 

Kezdjük lendülettel — Ha egy gyereket hintázni tanítunk, azt javasolt, hogy kezdjük egy jó lökéssel. Míg a gyerekek képesek lesznek önállóan elindulni, és lendületet adni nekik, a lökések segítik a zökkenőmentes kezdést a laphinta használatakor.

Kinyújtott lábak az előrehaladáskor – Ez az egyik kulcsfontosságú dolog, amelyet el kell sajátítani. A lendület növeléséhez előre kell nyújtania vagy előre kell rúgnia a lábát, amikor előrelendít.

A láb visszahúzása hátralendítéskor – Ez a másik fontos mozdulat, amelyet el kell sajátítaniuk, hogy órákon át élvezni lehessen a lengést. Amint gyermeke elkezd hátralendülni, gyorsan maga alá kell húznia a lábát. A lábnyújtást gyors lábfelhúzással párosítva lendületet ad ahhoz, hogy gyorsabban és magasabbra lehessen lendülni.

Hogyan álljunk meg – A legtöbb gyerek számára a megállás sokkal könnyebb, mint az indulás. Annak érdekében, hogy lelassítsanak a biztonságos leszálláshoz a laphinta használatakor, a gyerekeknek csak abba kell hagyniuk a lábak kinyújtását, és abba kell hagyniuk a lábuk behúzását.