Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27399106

2020. június 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Alajos napja van.
Holnap Paulina napja lesz.

Z.Kárpát Dániel: Most mutassa meg erejét a magyar sportdiplomácia!

Ez nem fociról szól, nem csak fociról. Hanem a magyarság összetartásáról, arról, hogy bármely magyart ért sérelem esetén mindannyian össze kell, hogy tartsunk – írja közösségi oldalán a politikus.

Fotó: Bogdan Danescu / MTI / EPA

Mint ismeretes, a Honvéd csapatát és szurkolóit egyaránt támadás érte Craiovában, az Európa Liga selejtezőjében. A kispestieket már előző estétől érő szervezett vegzatúra (a szurkolók buszától a játékosok szállodájáig) sajnos még mindig visszhang nélkül maradt, ám a stadionon belül történt magyarellenes atrocitások, a bíró mellett robbantott hanggránát, a magyar játékosok fizikai bántalmazása ellenére, a helyi csendőrség nyomására fejeződött csak be a mérkőzés, amelyet a körülmények ismeretében a Honvéd jogosan óvott meg.

Az UEFA vérlázító döntése   nem csak a magyar óvást utasította el, de borzalmas üzenetet küldött a sportélet számára. Azt sugallja ugyanis, hogy ha egy adott csapat szurkolói az ellenfél játékosait, a játékvezetőt hanggránátokkal támadják meg, miközben egy egész nemzetet aláznak 150 percen keresztül, zavartalanul folytathatják szereplésüket a sorozatban. A szervezett magyarellenes atrocitások után az UEFA döbbenetes, saját eddigi üzeneteit is szembeköpő döntése csak olaj volt a tűzre, éppen ezért elvárjuk a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, hogy a magyar nemzeti és sportérdek védelmében azonnali válságstábot hívjon össze.

A magyar külügy a mai napig hallgat, ezért a Jobbik elnöke, Sneider Tamás a külügyi tárcához fordult. A craiovai támadások sem maradhatnak következmények nélkül: követeljük a magyar külügyérek markáns állásfoglalását, valamint a kispesti szurkolók elleni vegzatúra alapos kivizsgálását, és az igazságtételt!

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: keleten.hu