Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20706807

2019. március 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.

Vona Gábor lemondott, nem indul újra és képviselő sem lesz

Erről Facebook-oldalán írt, miután véget ért a Jobbik elnökségi ülése:

„A mai napon – a tegnapi választási eredmények fényében – ígéretemhez hűen benyújtottam a lemondásomat, amelyet a Jobbik elnöksége elfogadott. A közeljövőben a Jobbik tisztújító kongresszust fog összehívni, hogy új elnököt válasszon, a tisztújításon nem méretem meg magam. Egyúttal jeleztem az elnökség felé, hogy listás parlamenti mandátumomat nem fogom átvenni.

A 2018-as választási eredményért a Jobbik miniszterelnök-jelöltjeként egyszemélyi felelősséget vállaltam. Mivel a választási győzelem nem valósult meg, tartottam a szavam.

A Jobbik ma Magyarország második legerősebb pártja és az ellenzék egyedüli igazi ereje. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ez a közösség a következő időszakban még erősebbé váljon, de 12 év után immáron nem elnökként. Nagyon köszönöm a több mint egymillió embernek, aki támogatta a pártunkat tegnap. Nekik ígérjük, hogy a Fidesz 2/3-a ellenére is folytatjuk küzdelmünket egy biztonságos, élhető, szabad és igazságos Magyarországért. A Jobbikra ezután is minden magyar ember számíthat, éljen bárhol a világban. Magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel.”

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Ma csökkentették egy fővel a Jobbikos országgyűlési képviselői létszámát, és egy fővel megemelték a Fidesz-frakcióét. A Fidesz kétharmad által megalkotott választójogi törvény elképesztően kedvez a győztesnek, vagyis annak, aki a törvényalkotónak. Plusz 1,2 millió szavazatot jelentett nekik az, hogy ők nyerték meg a választást. Ez cirka 45 képviselői helyet jelent. Ha ez nem így lenne „törvényes”, a Fidesz–KDNP frakció létszáma 89-90 fős lenne, vagyis még a feles többsége sem lenne meg a 199 fős parlamentben, nemhogy kétharmada lenne.

Az ellenzékre nagyon nehéz időszak következik. A porig alázásos gyakorlat folytatódik. Dömötör Csaba remélhetőleg a posztján marad, mert már elég szépen betanulta a leckét, Németh Szilárdhoz hasonlóan.

Nemcsak a választójogi törvény a gyalázatos, hanem a munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv, a járulékok adókénti beszedése és másra költése. A legaljasabb mégis talán az úgynevezett alaptörvény, amelyet szintén csak a Fidesz–KDNP szavazott meg, amelyből kihagyták a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj védelmét!

A Vona Gábor ellen fenekedő Toroczkai László (Ásotthalom polgármestere), akiből Vona Gábor kreált alelnököt, azzal nem dicsekszik, hogy Ásotthalom a választást a Fidesz nyerte. Ez is egyfajta bukás Toroczkai úr… Lehet, hogy már nagy a mellény?

A döntés a Jobbik kongresszusa kezében lesz, és nem a fenekedőkében – szerencsére!

Egy 2016-os felvétel arról, amikor Vona Gábor nagy lehetőséghez juttatta Toroczkai Lászlót:

Békéscsaba, 2018. április 10.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.” (Edmund Burke)