Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27119929

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

Vona Gábor Békéscsabán (a fórum videó-felvételével!)

A tegnapi napot (2018. március 13-át) az országos kampánykörútján Békés megyében töltötte Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. Utolsóként 17 órától Békéscsabán tartott telt házas lakossági fórumot.

Sok érdeklődőnek sajnos nem jutott ülőhely, de kitartottak a rendezvény végéig. Őket külön köszönet illeti…

Kocziha Tünde, a Békés megyei 1. számú választókerület Jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje köszöntötte a megjelenteket és Vona Gábor elnököt. Röviden elmondta, hogy a jelöltté válásához szükséges aláírások gyűjtéséhez nem volt szükség külső aktivisták segítségére, a békéscsabai Jobbik tagjai gyűjtötték össze.

Kocziha Tünde tájékoztatója

Tíz évvel ezelőtt alakult meg Békéscsabán a Jobbik, amelynek indulástól kezdve ő az elnöke. Nevelőtanárként dolgozott korábban. Magánéletéről elmondta, hogy két leánygyermeke van, egyikük felnőtt korú, már egyetemista, a másik 17 éves rendvédelmi hallgató. 2014-ben is jelölt volt, de akkor sajnos nem sikerült a parlamenti bejutás. Bízik abban, hogy a jelenlegi reménytelennek tűnő helyzetben, amelyet a kormány állított elő, sikerülni fog. Röviden tájékoztatta a résztvevőket a békéscsabai helyzetről. Van egy Demokrata Koalíciós, Csongrád megyében élő jelölt is, aki a kampányba nem igazán kapcsolódott be. Nem Vantara Gyulát indítja a belső villongások után a Fidesz a választókerületben, hanem Herczeg Tamást.

Ezt követően átadta a szót Vona Gábor elnök úrnak.

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke is köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy az utcafórumok esetében megjelennek a „különítmények”, amelyek meg akarják zavarni a programot, de általában nem jön nekik össze. A kormánypropaganda ellenére nem akarja a Jobbik lebontani a kerítést, hiszen a kerítésépítést az ásotthalmi polgármester – aki egyben a Jobbik alelnöke is – kezdeményezte. Néhány hónap elteltével csatlakozott csak a kezdeményezéshez a kormány, amikor már szinte reménytelennek tűnt a határhelyzet. Beszélt arról, hogy micsoda hadjáratot folytat ellene a kormány médiája, mennyi mindennel megvádolták, de arról még nem szóltak a sértegetések, hogy lopna…

A migránsokkal riogat a kormány, miközben már nagyon sok migránst fogadtak be, a Központi Statisztikai Hivatal összesítése szerint csaknem ötvenezret. A Letelepedési kötvénnyel húszezer körül jutottak magyar papírokhoz, amely kötvények hatalmas hasznát a Fideszes oligarchák eltüntették, de ezeket a kötvényeket bizony öt év múltán kamatokkal terhelten kell visszavásárolni. Ez a kötelezettség is a magyar adófizetőket fogja terhelni.

Nagy probléma a bevándorlás, de az ország szempontjából nagy probléma a kivándorlás is. Egyre több fiatal és egyre több értelmiségi hagy itt bennünket.

Megemlítette a miniszterelnök kettős beszédét, például azt, hogy az ENSZ-ben 2015-ben még migráns világkvótát akart, napjainkban meg már nem Soros György ellen hadakozik, hanem az ENSZ ellen. Az uniós kvóta ellen tiltakozott, pert indított, de nemrégiben kiderült, hogy a kvótánál is több migránst fogadtak be. A Jobbik sem világkvótát, sem uniós kvótát nem fogad el! A választás tétje a miniszterelnök és a kormánypropaganda szerint az, hogy bevándorló ország lesz-e Magyarország? Ne legyünk bevándorló ország, de kivándorló ország se! A fiatalok elvándorlása azért is következik be, mert képtelenség megoldaniuk a lakáshelyzetet. A Jobbik bérlakás-programot indítana, és segítené a gyermekvállalást. A CSOK kevés fiatalon segít, és az a kevés, aki hozzájut, amúgy is megtudná oldani a lakáshelyzetét. A tehetősek mellé áll a kormány. Fontos lenne elérni, hogy a magyar nagyszülők ne interneten keresztül lássák felnőni az unokáikat, hazajöjjenek a fiatalok.

A Jobbik megérett a kormányzásra, amit az is bizonyít, hogy olyan jelöltjeink vannak, mint Varga Damm Andrea veszprémi jogász és Brenner Koloman soproni nyelvész. Mindketten itt vannak a körünkben. A jelenlévők tapssal köszöntötték őket.

Igazságos és rugalmas nyugdíjrendszert vezetne be a jobbik, és azt szeretné elérni, hogy a férfiak is elmehessenek – természetesen nem kötelezően – 40 év munkaviszony után nyugdíjba. Az alacsony nyugdíjakat nagyobb százalékkal emelnék, mint a magas nyugdíjakat. Beszélt a bérunióról – amelyet a kormány nem támogat – a bérek felzárkóztatásának fontosságáról. Megélhetést biztosító munkahelyek kellenek, és helyre kell állítani az élelmiszer-feldolgozást. Harminc millió embert tudnánk ellátni jó minőségű élelmiszerrel, jelenleg viszont nagyon sok a külföldi élelmiszer az üzletekben.

Nincs olyan, hogy baloldali vagy jobboldali egészségügy, vagy oktatás: mindkettő megoldása  szakpolitikai kérdés. A korrupciós ügyészséget fel kell állítani, Romániában sikeresen működik. Az uniós ügyészség felállításához Magyarország és néhány uniós tagállam nem járult hozzá. A Jobbik hozzájárulna, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan: az Olaf, az unió ellenőrző szerve csak megállapít, de az elszámoltatás már a hazai ügyészség (Polt Péter legfőbb ügyész) feladata. Emiatt aztán nincs rendes elszámoltatás és felelősségre vonás.

Ne legyen mentelmi joga a képviselőknek! Amint betölti az országgyűlési képviselői posztot, essen át vagyonosodási vizsgálaton, amikor letelik a mandátuma úgyszintén.

A tájékoztatók után a közönség kérdései következtek.

A közönség kérdez, Vona Gábor válaszol

A közönség gyűrűjében

Vendéglátóként a mintegy két órás rendezvényt – megköszönve a vendégek és Vona Gábor, valamint a közönség részvételét – Kocziha Tünde országgyűlési képviselőjelölt zárta be.

Ajánljuk olvasóink figyelmébe a fórum videó-felvételét: 

Békéscsaba, 2018. március 14.

Lejegyezte: Forgó Irén

Fotók: Béli Balázs

Honlapra igazította: Kovács Mariann

Emlékeztető: „Orbánék rettegnek a 2018-as elszámoltatástól. Ezért hazudták már rólam, hogy Haynau-imádó vagyok, hogy homoszexuális orgiákra jártam, hogy török terrorista, hogy Soros-ügynök, Simicska-csicska lettem, hogy vadászom a nyugdíjasokra, most pedig, hogy lebontanám a kerítést és hogy Allahot dicsőítettem. A szánalmas hazugságokért a bíróságon vettem elégtételt. Milyen érdekes, hogy azt még soha nem hazudták rólam, hogy elloptam valamit. Emlékezzünk erre, amikor szavazunk!” (Vona Gábor: Félnek című jegyzete)