Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27221965

2020. június 04.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Bulcsú napja van.
Holnap Fatime napja lesz.

Visszafogadják a dzsihadistákat

Az Iszlám Állam több mint száz egykori tagját szállították repülővel Koszovóba még áprilisban – írta a szerb Vesti, amely szerint ezzel Koszovó lett az első olyan európai ország, amely megfogadta Donald Trump amerikai elnök javaslatát, és visszafogadta azokat az állampolgárait, akik csatlakoztak a dzsihadista terrorszervezethez, majd a kurdok fogságába estek. A lap szerint a szállítást titokban oldották meg, ebben kulcsszerepet vállalt az Egyesült Államok.

Szakértők úgy vélik, mindez nagyfokú biztonsági kihívást jelent a nyugat-balkáni régió számára, mivel a visszatérők komoly harci tapasztalatokra tettek szert, és kitűnő kapcsolataik vannak a világ más részein élő dzsihadistákkal. (M. R.)

Forrás: Magyar Hang

sokkaljobb-kommentár: A balkáni tűzfészek tűzfészek marad. Az európai muszlim országot Amerika hozta létre, és létezését elég sok ország nem is ismerte el. Szerbia és Koszovó között béke nem igazán lesz. A koszovói romákat a koszovói maffia előszeretettel telepíti át a Vajdaságba. Az Iszlám Állam kurdok által Észak-Szíriában fogvatartottak egy részét vagy nagy részét a törökök kiengedték, és együtt mentek neki az Amerika által magára hagyott kurdoknak!

Szíriában olajmezői vannak a Molnak, amelyet az Iszlám Állam elbitorolt, és onnan szállította az olajat a szír–török határra a török maffiának. A magyar olajmező miatt Amerika a napokban várhatóan vissza fog térni a területre…

„Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter folyamatosan konzultál Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatóval a Szíriában kialakult helyzetről – tudatta Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke szerda délben az MTI-vel. A sajtófőnök az MTI-nek elmondta, hogy az Iszlám Állam által elfoglalt két mezőt az INA a Szíriát sújtó uniós szankciók miatt már két éve elhagyta. „A fejleményeket folyamatosan figyeljük, és a Mollal folyamatosan egyeztetünk” – hangsúlyozta a sajtófőnök. Mint arról szerda délelőtt a Jutarnij list horvát lap információira hivatkozva hírt adtunk, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadistái elfoglalták Mazrurt és Jazalt, a horvát INA olajipari vállalat két olajmezőjét. (Forrás: Magyar Nemzet, 2014. október 1.)

Békéscsaba, 2019. október 28.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A szárazföldi megszállás érdekében létrehozták az Iszlám Államot. A törzsgárdája a Szaúd-arábiai börtönök halálsorairól kerültek ki. Ott aztán láthattak naponta akár több lefejezést is, mert a világon talán ott van a legtöbb kivégzés még mindig. Ettől függetlenül Amerika egyetértésével Szaúd-Arábia lett az ENSZ emberjogi bizottságának a vezetője. Amerika az arábiai olajat olcsón kapja meg, de már kifogyóban van az olaj. Az ország nem készült fel az olaj utáni időkre, mint ahogy az Egyesült Arab Emirátus felkészült (Dubaj). Amerikát olcsó olajjal az arábiai királyság Szíriából akarja ellátni. Ezért kell mindenáron megszerezni nekik a szír olajat. A Mol-nak Palmira közelében hatalmas új olajmezője van, innen szállította az Iszlám Állam az olajat a szír-török határra a török maffiának.” (Részlet a Miért hozták létre az Iszlám Államot című korábbi cikkből) A török hadsereg jelenleg is ott van Szíriában, de Irakban is – előszeretettel támadja a kurd katonákat, vagyis a pesmergákat.