Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21681545

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Venezuela megszakította a kapcsolatokat Kolumbiával

Több segélyszállító kamiont felgyújtottak. Áll a bál Venezuelában: Szombat reggel, a segélyek átjuttatásának napján Nicolás Maduro utasítására lezárták a kolumbiai határt is. A helyszínről Lukács Csaba élőben tudósított.

Felgyújtott segélyszállítmány a venezuelai Urenában 2019. február 23-án

 

Venezuela alatt van a világ legnagyobb olajtartaléka, ezért is kiemelt figyelmet élvez Amerika részéről, ami ott történik. Az meg már egyszerűen gazemberség, hogy az éhező polgárai számára nem engedi be a hatalom a segélyszállítmányokat, inkább felgyújtatja azokat a hadsereggel. Venezuela olajmezőit államosították évekkel ezelőtt, amit embargó követett. Otthon nagyon olcsó náluk a benzin, de export lehetőségük nem igazán van. Ez is elvezethetett a jelenkori történésekhez.

Lukács Csaba tudósítása a helyszínről elérhető ITT !

Nagyon sok, szinte minden a venezuelai hadseregen múlik. Arról, hogy több mint százötven venéz katona dezertált, az alfahir.hu cikke elérhető ITT !

Három millió körüli spanyol ajkú menekült el eddig a venezuelai felfordulás elől. Elég sokan mentek a spanyol ajkú országból a portugál ajkú Brazíliába. Mihozzánk 300 magyar származásúnak mondott venezuelai állampolgár érkezett ingyenesen repülővel, és nyertek ingyenes elhelyezést elsősorban szállodákban. Jelenleg tanulnak angolul és magyarul, később dolgozni is fognak. Amennyiben rendeződik Venezuelában a helyzet, visszamennek-e, az nyilvánvalóan később derül majd ki.

Békéscsaba, 2019. február 25.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „A titkos szó ellenszenves egy szabad és nyitott társadalomban, népünk örökletesen és történelmileg ellenzi a titkos eskükkel létrejött titkos társaságokat és titkos eljárásokat. Ellenszegülünk a világ egy monolitikus és szégyenteljes összeesküvésének, mely kizárólag titkolt eszközökön alapul, hogy befolyását növelje, inkább beszivárgással, mint nyílt támadással, felforgatással, megfélemlítéssel a szabad választás helyett. Ez egy rendszer, amit megterveztek, óriási emberi és anyagi forrásokkal egy igen hatékony gépezetben, amely katonai, diplomáciai, felderítési, gazdasági, tudományos és politikai műveletekből áll. Munkálkodásai rejtettek, nem publikusak. Hibáit eltemetik, nem reklámozzák, ellenzőit elhallgattatják, nem dicsőítik. Nem kérdőjelezik meg kiadásaikat, titkaikat.” (John F. Kennedy)