Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27020451

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Vendégmunkás áradat főként Ukrajna felől!

A tizedes meg a többiek című nagy sikerű magyar filmben elhangzott, hogy Az oroszok már a spájzban vannak! Most elmondhatjuk, hogy az ukránok már a konyhában.

Mindössze egy magyarországi állandó lakcím kell ahhoz, hogy a volt szovjet utódállamokból bejelentkezzenek magyarországi nyugdíjért. Ezt egy 1963-ban(!) a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió közötti egyezmény teszi lehetővé. 1989. október 23-án Szűrös Mátyás ideiglenes köztársaság kikiáltotta a Magyar Köztársaságot, 1991-ben összeomlott a Szovjetunió. Akkor mire való ezt az egyezményt KIZÁRÓLAG MAGYAR RÉSZRŐL hatályban tartani? Vagy átjárnak magyarok Ukrajnába vagy Oroszországba például nyugdíjért, esetleg ingyen gyógyulni? Milyen egyezmény az, amely csak az egyik félre, jelesül Magyarországra ró kötelezettséget? Ami egyre nagyobb terhet ró a magyar adófizetőkre, az ebből származó kiadás akár 25 milliárd forint is lehet már évente!

Főként Szabolcsban, de már Budapesten és más megyékben is előfordulnak ukrán bejelentkezések, és bizony sok esetben a hamis adatszolgáltatásnak „köszönhetően” az aktív korukban adó- és járulékfizető nyugdíjasaink nyugdíjának többszörösét viszik ki az országból, de vannak már ilyen nyugdíjasaink Romániából is. Ezeket a nyugdíjasokat a választásokra szervezetten behordják kisbuszokkal szavazni. Szabolcsban már ők választják meg őszre az önkormányzatokat és a polgármestereket. A május 26-ai uniós választáson is szavazni fognak!

Szavazatvásárlásnak egyre drágább ennek az egyezménynek az életben tartása, ráadásul már akár milliós költségű műtétekre is ingyen jönnek át általában Kisvárdára és Nyíregyházára, növelve a magyarországi betegek várólistáját. Van már ukrán nyugdíjasunk a háborús övezetből is. Az orosz nyugdíjasok általában itt élnek Magyarországon. A többi szovjet utódállam egyelőre nem élt a kedvező lehetőséggel.

A vendégmunkások, akik mostanában zúdulnak be Magyarországra, amennyiben bejelentik az itteni lakcímükre a felmenőiket, máris elkezdheti szervezni az erre szakosodott ukrán csapat azoknak is a nyugdíjat. Ugyanez történhet meg orosz részről, ha sok vendégmunkás jön be a Paks II. építésére.

Azt a bizonyos 1963. évi egyezményt 2010 előtt a Bajnai-kormány felmondta volna, de hatalomra kerülve a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező Fidesz-kormány leállította, és ráerősített a szervezésre. Hogy mennyi magyar adóforint gurul át a határainkon temérdek alapítványon keresztül, az már szinte nyomon követhetetlen. Ausztria kivételével minden határ menti országban épülnek már a stadionok is. A külföldieknek teremt most már a magyarok adójából munkahelyeket a kormány az ideiglenesen itt állomásozó külföldi multiknak, hiszen óriási munkahely-teremtési támogatást és adókedvezményt kapnak. Miközben a csonka honban egyre elképesztőbb méreteket ölt a szegénység, melynek a tetejére jön rá az újabb kilakoltatási hullám és az elszabaduló infláció.

A magyarországi választások tisztaságát sújtják a kamupártok, amelyeket a Fidesz törvénnyel enged létrehozni, és dézsmálni az államkasszát. 2014-ben és 2018-ban már nyolc milliárd forint kárt okoztak, de düböröghetnek tovább. Hogy mennyire a pénzre hajtanak, arra egy bizonyíték az, hogy mivel az uniós választáson nincs állami támogatás, a május 26-ai választáson nem indulnak.

A Magyarországról az alacsony jövedelem miatt Nyugatra kivándorolt magyarok jövedelmének egy részét hazautalják, amelyen nagyot kaszál az állam, a jegybank és a számlavezető bank is, valamennyi jut a címzett családtagnak is. A Mol Törökországból hoz be egy kisvárosnyi munkavállalót. A külföldön dolgozó magyarok ilyen szintű pótlása bizony fel fog érni egy lakosságcserével!

Békéscsaba, 2019. május 13.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Az USA hegemóniájának megőrzéséről: „A világot az uralja, aki Eurázsiát uralja. De aki Eurázsiát uralni akarja, annak Oroszországot kell uralnia. És aki uralni akarja Oroszországot, annak ki kell szakítania Ukrajnát az orosz érdekszférából.” (Részlet Zbigniew Brzezinski A nagy sakktábla című könyvéből)

Emlékeztető: „A legfontosabb a fizetés. A hirdetések között alig találtunk olyat, ahol havonta 140 ezer forint alatt ígértek volna, és előfordultak akár 300 ezer forintos fizetést is kínáló cégek. Fontos azonban, hogy ahol magasabb bért ajánlanak, ott sok esetben nem jár a napi egyszeri étkezés sem, vagy levonják a fizetésből a szállásköltséget. Az egyik ismert kereskedelmi multi Budapest külvárosában ad 850-1000 eurós (275-324 ezer forint) fizetést, a szalag melletti munkások azonban inkább 140-170 ezer körüli fizetésre számíthatnak. Ennek jelentős része meg is marad, hiszen szinte csak az étkezésre kell költenie a dolgozónak.” (Részlet a Megmutatjuk miért (mennyiért) jönnek hazánkba az ukrán vendégmunkások című cikkből)