Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26227068

2020. március 30.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Zalán napja van.
Holnap Árpád napja lesz.

Varga-Damm Andrea: jogszabályi alap nélkül vették át 140 vállalat feletti ellenőrzést

Nincs olyan jogszabály, ami alapján a katonaság átvehette volna a 140 létfontosságúvá nyilvánított vállalat működését a honvédség – mondta Varga-Damm Andrea. A Jobbik országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy rendkívüli intézkedéseket az alaptörvény szerint kormányrendeletekkel lehet meghozni. 

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A politikus szerint a vállalatok irányításának átvétele kormányhatározattal történt, amelyre nincs semmiféle joga a kormánynak, sem az alaptörvény, sem a különleges jogrend alapján. Ugyanis az alaptörvényben szabályozott veszélyhelyzetet a katasztrófavédelmi törvény szabályozza és abban előírja hogy a kormánynak milyen kötelezettségei vannak, Orbán Viktor kizárólag ezen törvény rendelkezései alapján hozhatta volna meg rendelet útján az intézkedéseit. 

Varga-Damm Andrea szerint a katasztrófavédelmi törvény egyértelműen előírja, ha veszélyhelyzetet hirdet a kormány, akkor miniszteri biztost kell kineveznie. Ez nem történt meg, hanem Orbán Viktor „saját magának vindikálta” azt hogy ő fog irányítani. A 140 felügyelet alá vont vállalatot a jogszabályok szerint miniszteri biztosnak kelleni összefogni, akit Varga Mihály államháztartási miniszter nevezhet ki. 

Forrás: alfahir.hu

Varga Mihály az Egyenes beszédben a gazdaságról 2020. március 19-én. Az adás videófelvétele elérhető ITT !

Emlékeztető: „Nincs alkotmányos védelem alatt sem a termőföld, sem a vízbázis, sem az egészségügy, sem a nyugdíj! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, amelynek köszönhetően a magas jövedelműek (közte a soha nem látott létszámú és magas jövedelmű hatalom) alig fizetnek adót, a minimálbért viszont adókötelessé tették! Ez utóbbi összege még mindig nem éri el a létminimumot, illetve a nettó 100 ezer forintot! A járulékokat adóként szedik be, és egyre nő a havi ötmilliós jövedelműek tábora, akiknek a nyugdíja négymillió forint lesz! Ez és a temérdek ukrán és egyéb külföldi nyugdíjas nyugdíja fogja bedönteni a nyugdíjkasszát, és nem a Ratkó-gyerekeké!” (Részlet a Harminc éve szabadon… című cikkből)