Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23107530

2019. augusztus 23.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Bence napja van.
Holnap Bertalan napja lesz.

Varga-Damm Andrea a parlamentben ostorozta a hazugsággyárat

„Ebben a sztoriban sok-sok tízmillió forintot fogok az önök tévéjétől kapni”

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Létezik egy olyan parlamenti eszköz, amit úgy hívnak, hogy azonnali kérdés: ilyen esetben az ellenzéki politikus 2 percben feltesz egy kérdést, amire a kormányoldal szintén 2 percben válaszol, majd mindkét fél kap 1-1 percet viszontválaszra. Ebből akár még jó kis csörték is kialakulhatnak, amennyiben az adott képviselők megütnek egy bizonyos kommunikációs és értelmi szintet. Ám a Fidesz-KDNP természetesen ezt a műfajt is meggyalázta: nem először játsszák el, hogy egy kormánypárti képviselő feláll, felolvas egy kormánypárti sajtóterméken megjelent ellenzéki képviselőről szóló lejárató cikkből, majd megkérdezi a kormány véleményét az elhangzottakról. A kormánytag aztán folytatja a cikk ismertetését szintén papírból olvasva, majd még 1-1 perce viszont is válaszolnak saját maguknak.

Ezt úgy képzelje el, kedves Olvasó, hogy néhány lépés távolságra két idegen a nagy nyilvánosság előtt hazugságokba keveri az Ön nevét, azonban Önnek nincs arra lehetősége, hogy ezt a diskurzust leállítsa, tűrnie kell - sőt, ha túl hangosan ellenkezik, akkor jön a büntetés, a kizárás, a Házelnök pedig egész napra megvonja Öntől a szót.

Hétfőn a jobbikos Varga-Damm Andreának kellett ezt a performanszt meghallgatnia – igaz, valamennyire számíthatott erre, hiszen egész hétvégén róla cikkezett a kormánysajtó. A kérdező szerepét Böröcz László osztották ki, akinek pedig a választ kellett felolvasnia, az Völner Pál államtitkár volt. A fideszes vád pedig így szólt: Varga-Damm Andrea ügyvédként 2000-ben a lakásmaffiának segédkezett.

A Jobbik országgyűlési képviselője az azonnali kérdések után kapott lehetőséget kétperces ügyrendi felszólalásra.

Szerinte ezzel a támadással bebizonyosodott, hogy a Fidesz felmérései szerint erős ellenzéki képviselő, egy egész hétvégén az ország - Fábry Sándor szavaival élve - 2 fasiszta televíziójában szerepelhetett a képernyőn egy egyébként 2000-ben történt jogügylet kapcsán, amely során senki senkit nem lakoltatott ki.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon!” (Örkény István felejthetetlen „szösszenete” 1956 forradalmi napjaiban a forradalmat megelőző rendszerről. A hasonlatosság kísérteties!)