Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27262980

2020. június 07.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Róbert napja van.
Holnap Medárd napja lesz.

Van-e időnk javítani?

Czigler László klímakutató az ATV Egyenes beszéd című műsorában szinte félreverte a harangokat!

Még Albert Einstein mondta: ha kipusztulnának a méhek, az emberiség csupán négy évvel élné túl eltűnésüket.

Néhány hazai probléma:

Tavaly jelentős méhpusztulás történt, csekély kárpótlásért fordulhatnak a hatósághoz a méhészek.

Egyre több jelzés érkezik arról, hogy az eleink által nagyon hasznosnak, szeretni valónak tartott fecskék kipusztulóban vannak. Honfitársaink előszeretettel verik le sokszor a fészkeiket! A fecske a szúnyogokat felfalta, most meg már a szúnyogok falnak fel bennünket. A szúnyogirtás vegyszerrel bizony nem egészséges!

Nagy jelentősége lehet a fáknak! Az új brazil elnök az amazonasi őserdőirtás „munkatársa”. Nálunk a stadionok, a kormány egy részének várba költözése, a liget beépítése okán nagyon sok fa esik áldozatul. Lassan betonteknővé válik az ország! A már átadott stadionok mind veszteségesek, de épülnek tovább, és jelentős számban végig a határaink mentén Ausztria kivételével minden országban! És épülnek a foci- és egyéb sportakadémiák. A kerékpárutak építésének is valószínű, hogy sok fa esik áldozatul.

A műanyag zacskók soha nem bomlanak le! Egy-egy bevásárlás alkalmával elég sokat viszünk haza, aztán kb. 20 perc után a szemetesünkben landolnak. Megoldást kellene erre is találni, és a műanyagpalackok, műanyag poharak, tányérok, stb. használatának kiküszöbölésére is. A folyók, tengerek, óceánok megtelnek lassan műanyag palackokkal. Mi is kapunk bőséggel például Ukrajna irányából, de jön Románia irányából is, ahol a folyópartok szemétlerakó helyek lehetnek.

A legnagyobb érték a víz lesz és nem az olaj…

A klímakutatóval készült beszélgetés videó-felvétele elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. július 30.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Nincs alkotmányos védelem alatt sem a termőföld, sem a vízbázis, sem az egészségügy, sem a nyugdíj! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, amelynek köszönhetően a magas jövedelműek (közte a soha nem látott létszámú és magas jövedelmű hatalom) alig fizetnek adót, a minimálbért viszont adókötelessé tették! Ez utóbbi összege még mindig nem éri el a létminimumot, illetve a nettó 100 ezer forintot! A járulékokat adóként szedik be, és egyre nő a havi ötmilliós jövedelműek tábora, akiknek a nyugdíja négymillió forint lesz! Ez és a temérdek ukrán és egyéb külföldi nyugdíjas nyugdíja fogja bedönteni a nyugdíjkasszát, és nem a Ratkó-gyerekeké!” (Részlet a Harminc éve szabadon… című cikkből) Csak ez az egy újabb nagy költekezési lehetőség 12 milliárd forintjába kerül a magyar adófizetőknek!