Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21257948

2019. április 26.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.

Valami Amerika – Fidesz módra…

A méregdrága magániskolákban szocializálódott úgynevezett balliberális elit esetében már volt időnk megszokni, hogy miközben integrációról papolnak, aközben a „társadalmi tapasztalatszerzést” mégiscsak meghagyják az átlagos magyar állampolgároknak, és ők maguk inkább a jól védett lakóparkok mélyén emelt rózsaszín elefántcsonttornyaik magasából osztják az észt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára csatlakozott ezeknek a szemforgató farizeusoknak a hadához, hiszen miközben a fideszes kormányzat ódákat zeng arról, hogy amióta a hatalmat birtokolják, mennyivel jobban megy a közoktatás szekerének is, Dr. Szabó Tünde a gyermekeit a SEK Budapest International Schoolba, az éves szinten majdnem kétmillió forintos tandíjat követelő magániskolába járatja. De tudjuk, az Orbán-Tiborc házaspárnak sem okozott gondot a 15 milliós svájci tandíj kipengetése. Ezzel szemben a valóság az, hogy magyar családok százezreinek okoz fejfájást a szeptemberi iskolakezdés, így a gyermek ruháztatása, a tanszerek és tankönyvek megvásárlása, az osztálypénzek befizetése és az étkeztetés.

Noha a köznevelés alapvető feladata lenne, hogy növelje az esélyegyenlőséget és ezen keresztül a társadalmi mobilitást, mára szakadéknyi különbségek tátonganak az iskolai eredményesség tekintetében hazánk egyes régiói, Magyarország különféle település- és iskolatípusai között. Az alulfinanszírozott, bajaival magára hagyott magyar állami iskolarendszer törvényszerűen együtt jár a pedagógusszakma elöregedésével, az egyre jobban fenyegető tanárhiánnyal, a korai iskolaelhagyók arányának növekedésével, valamint az egyre rosszabb kompetenciaeredményekkel. Tavaly a gyermeket nevelő családok 42 százaléka létminimum alatt élt, ami egy két felnőttből és két gyermekből álló család esetében azt jelenti, hogy havi 262.000 forintnál kevesebből voltak kénytelenek gazdálkodni, s nekik sok esetben még egy különóra kifizetése is gondot okoz. A Jobbik véleménye szerint az ő egyetlen kitörési lehetőségüket a korszerű közoktatás jelenti. Hasznos lenne, ha erre az elitiskolákat előnyben részesítő fideszes honatyák is rádöbbennének.

Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője és az oktatási bizottság alelnöke

Forrás: jobbik.hu