Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25248426

2020. január 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sebestyén napja van.
Holnap Ágnes napja lesz.

Valamennyi eddig elkészült stadion veszteséges!

Nemcsak feleslegesen nagy nézőszámra épülő stadion van már, hanem egyre szaporodnak a sportakadémiák is. Onnan eddig nem, vagy alig került ki játékos vagy élsportoló.

Az NB I-es klubok előszeretettel vásárolnak drága pénzen az adónkból magas jövedelmű import (migráns) játékosokat! Hogy a határaink mentén Ausztria kivételével mindenütt épülnek már stadionok és sportlétesítmények, az csak hab a tortára! Bár a hab alól állítólag ellopták már a tortát is! A legtöbbe a felcsúti létesítmények kerülnek. Ott aztán van minden bőséggel. Az 1600 lakosú falunak még kisvasútja is, amelyet ismét milliárdokért meghosszabbítanak, pedig a már eddig megépült is jócskán veszteséges.

A Fradi stadionja is veszteséges, 17,5 milliárd adóforintunkat pumpálták bele. A java viszont még hátravan, mert az akár 200 milliárdos költséggel megépült Puskás Stadion lesz a világ egyik legveszteségesebb létesítménye. Mivel nem lesz alkalmas atlétikai versenyek lebonyolítására, ezért építeni kell, félő, hogy ugyanennyiért atlétikai stadiont is. Az előzetes tervek szerint alkalmas lett volna, de módosítottak a terveken. Így két helyről lehet majd elkapni az alkotmányos költséget (a korrupció új neve). A Puskás Stadionban lesz néhány milliárdos költséggel Puskás Múzeum is, Schmitt Mária egyik közalapítványának segítségével. Az aranycsapat már alig kerül szóba, csak Puskás. Igaz, közülük néhányan itthon maradtak, és néhányan a Barcelona csapatát erősítették, és nem a spanyol királyi gárdát.

Az idén a TAO-kasszába (a társasági adó egy részét nem az államkasszába, hanem a TAO-kasszába utalják a vállalkozások) idén már 125 milliárd adónk kerül át. A kasszakulcsot Csányi Sándor MLSZ-elnök kezeli. Hiába próbálták elmaszatolni azzal, hogy ez a pénz elveszíti közpénz-jellegét, ez nem igaz. Ki is kellett adni igaz elég drága pénzért a TAO-kassza költési szokásainak számlamásolatait.

A másik nagy pénzszivattyú az, hogy a jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, összes nyeresége a jegybank hat, szinte már családinak mondható alapon működő alapítványát illeti. Hogy ez hány százmilliárd forint évente, nem lehet tudni, de hogy iszonyatos költekezések zajlanak ott, azt igen.

Épülnek most már a stadionok és a sportlétesítmények a határainkon túl is, Ausztria kivételével minden országban! És már arról is megjelent a hír, hogy az afrikai Ghánában is épül valami magyar sportlétesítmény. A határ a csillagos ég! Hogy meddig lesz képes mindezt finanszírozni, és azt is elviselni a magyar társadalom, hogy adójának jelentős részét szétszórja az egyre nagyobb létszámú és egyre magasabb jövedelmű kormány a nagyvilágba, az lehet, hogy nemsokára kiderül, mert a jegybanki alapkamat alacsonyan tartása miatt jócskán felpörög az infláció. A miniszterelnök azonban nem hajlandó leállni ezzel a megépülése után veszteséget termelő létesítményekkel, betonteknővé válik emiatt a szokás miatt elsősorban a főváros, de már néhány vidéki város (pl. Kisvárda) is.

Az alfahir.hu cikke a stadionüzemeltetések veszteségeiről ITT !

Békéscsaba, 2019. október 9.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: Noha tényleg sosem áramlott ennyi pénz a magyar sportba, azt is látni kell, hogy ezzel párhuzamosan elképesztő a túlárazási hullám a sportlétesítmények építésekor, vagyis a pénz egy része nem a sportban hasznosul, hanem a kivitelező milliárdos üzletemberek zsebébe vándorol. Nemrég Cser-Palkovics András írta egy Facebook-posztban, hogy elsősorban az építőiparban jellemző mindez, és emiatt elmaradt a városban a kórház új, belgyógyászati tömbjének fejlesztése. Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. 18,2 milliárdos ajánlatot tett az Épkar Zrt.-vel konzorciumban, de ezt a hatalmas összeget még a kormány is sokallta, és nem fogadta el. A Vidi FC új stadionjára – szintén legalább 3–3,5 milliárdos költségnövekedés és jelentős csúszás mellett – szerencsére még jutott pénz. (A Vidi tulajdonosa Garancsi István, Orbán Viktor kötélbarátja, akinek építőipari cége (Market Zrt.) nem győzi bevállalni az állami beruházásokat, a legnagyobbat talán a vizes vébé túlárazásán kaszált.” (Részlet a Szűnni nem akaró túlárazások című cikkből)

Emlékeztető: „A magyar állam támogatja a külhoni magyar pártokat és szervezeteket, mert ez a magyar nemzeti érdek, és ez következik a magyar alkotmányból – jelentette ki pénteken Tusnádfürdőn Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) nemzetpolitikai pódiumbeszélgetésén. A mini-Máértnek is nevezett tanácskozáson a magyar nemzetpolitika irányítói mellett valamennyi Magyarországon kívüli magyar közösség képviselői beszámoltak a közösségük helyzetéről. Semjén Zsolt: míg 2009-ben 9 milliárd forintot fordított nemzetpolitikára a magyar állam, ma ez az összeg 130 milliárd forint.” (Részlet A külhoni pártok és szervezetek támogatására 130 milliárd forint című cikkből) Az, hogy a magyarországi egészségügy, oktatás, a szociális ágazat milyen helyzetben van, Tusnádon sem került szóba, sem a magyar társadalom ellehetetlenülése!