Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22181434

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Vízkeresztkor szentelték fel Orbán irodáját a várban

Orbán Viktor végre felköltözhet rég várt új irodájába a budai Várba. Egyelőre mint miniszterelnök, aztán majd meglátjuk.

Pazar munkahely lesz ez. Fotó: index.hu

Az biztos, hogy az új munkahelytől már távol maradnak a gonosz, ártó, Kövér szerint romboló emberek és nemcsak azért, mert a miniszterelnök továbbra sem hajlandó demokratikus kormányzást folytatni és így kicsi az esélye, hogy ellenzéki politikus az elkövetkezendő években beteszi a lábát az irodába, hanem azért is, mert a mai napon egy karmelita szerzetes szentelte fel a szobát.

A szertartás része, hogy az ajtó fölé krétával írják az évszámot, a népi értelmezés szerint a Háromkirályok nevének (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) kezdőbetűivel, mások a 3 betűt a latin áldásformula kezdőbetűinek Christus Mansionem Benedicat rövidítésének tekintik, ami annyit tesz: „Krisztus áldja meg e hajlékot!”, vagyis jelen esetben ez ékesíti a kormányfő karmelita kolostorbeli új irodáját: 20+G+M+B+19.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Az iroda ajtaja fölé tett 20+G+M+B+19 a katolikus egyház házszentelési szokása. A betűk Gáspár, Menyhért és Boldizsár nevének, vagyis a háromkirályok neveinek rövidítése. Az egyház MINDEN ESZTENDŐBEN elvégzi a házszentelést minden olyan háznál, vagy lakásban, ahol ezt kérik!

A várba a fél kormány fel fog költözni, lesz ott még mélygarázs és lovarda is. Lehet, hogy Semjén Zsolt lovon fog közlekedni. Hogy a naponta a várba le-föl közlekedő kb. 3000 autó mekkora károkat fog okozni, az nem számít. A turizmusnak árt vagy használ, még nem lehet tudni. Az összes költséget talán 400 milliárd forintból megússzuk!

Békéscsaba, 2019. január 7.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A fél világnak juttatnak az adónkból, és egyre szegényedik a magyar vidék! Budapest még nem igazán, mert ott akkora vízfej halmozódott fel, hogy az egyszerű vidéki ember nem győz álmélkodni! Az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat helyzete katasztrófa felé közelít, és még mindig azon töri a kormány a fejét, hogy az afrikai vagy az ázsiai diktatúrákba, a szomszédos országokba és a Balkánra mennyi pénzünket juttassanak ki! Meddig lesz képes ez a leszegényített nép mindezt finanszírozni, és ekkora jövedelmű népes hatalmat eltartani? Egyik bank- és brókerbotránytól a másikig, egyik mutyitól a másikig tántorgunk, és egyelőre Budapestről nézve még meg van az ország... Vagy aki géppel száll fölénk, miközben meccsre repül, még úgy látja!” (Részlet a Miféle újjáépítés az ilyen? című cikkből)

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből)