Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20349877

2019. február 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Vérlázító politikai ítéletet hozott a román bíróság

A román legfelsőbb bíróság jogerős ítéletében bűnösnek mondta ki, továbbá 5-5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a két székely fiatalembert, akikkel szemben 2015 decemberében indult koncepciós jellegű terrorvád. 2017. április 7-én a Bukaresti Táblabíróság ugyan az ítéletében már rámutatott az ügyészség által megfogalmazott vádak képtelenségére, ám az önrendelkezésért küzdő székely hazafiakkal példát kíván statuálni a román hatalom.A Jobbik ezúton felszólítja a Fidesz–KDNP kormányt, hogy haladéktalanul kövessenek el mindent annak érdekében, hogy a két magyar állampolgár ügyében ne a román politikai akarat, hanem az igazság érvényesüljön.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke

Forrás: jobbik.hu

sokkaljobb-kommentár: Idén száz esztendeje annak, hogy az első világháborút követően Nagy-Magyarország testét szétcincálták. Egyik napról a másikra az akkor Nagy-Magyarországon élő generáció ellenséges országban találta magát. Romániában biztos, hogy december 1-je környékén nagy ünnepségek lesznek, amelyet ők egyesülésnek neveznek. Lesznek nagy ünnepségek valószínűleg Szlovákiában is, de ami a Vajdaságban fog történni, az már minden képzeletet felülmúl! Pásztor István, a VMSZ elnöke jó barátságot ápol a szerb hatalommal, és nagyon jót Orbán Viktor miniszterelnökkel. Ausztria megkapta Burgenlandot, de valószínűleg ott nem lesznek dáridók.

Békéscsaba, 2018. július 6.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Miről is szól a vajdasági jeles napok? Meg fogják ünnepeltetni a vajdasági magyarokkal is azt, hogy 1918 októberében elcsatolták a területüket Magyarországtól! Az ezt lehetővé tevő passzusokat egy kivételével a Vajdasági Magyarok Szövetsége megszavazta. Elnöke Pásztor István, akit a vajdasági magyarok nem igazán kedvelnek, többször leszavaztak már inkább valamelyik szerb pártra. Hiába az egyre gyengébb választási eredménye, Orbán Viktornak csak Pásztor István számít a Vajdaságban, és önti is hozzá a magyar adóforintokat bőséggel. Az sem számít, hogy az újvidéki egyetemre magyar diákot nem vesznek fel, ami azzal is jár, hogy az uniós pénzből megvalósult újvidéki kollégiumba nem lesz magyar hallgató elszállásolva. Pásztor István felszólalt volna miatta – nem valószínű, hiszen a temerini fiúkért sem emelte fel a szavát. Mindent megszavaz, amit a szerb hatalom mond neki. Őszre tehát bulihegyek lesznek a Vajdaságban az elcsatolás 100. évfordulóján. Félő, hogy a mi pénzünkön, vagyis magyar adóforintokból fognak bulizni!” (Részlet a Pásztor István ismét Magyarországon járt című cikkből)