Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19446165

2018. december 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Viola napja van.
Holnap Teofil napja lesz.

Választási csalás: Feljelentést tesz az orosházi Jobbik

Választási csalás: Feljelentést tesz az orosházi Jobbik

Békés megye 4-es választókerületében gyanús ajánlóíveket találtak, ezért a Jobbik feljelentést tesz választási csalás gyanúja miatt – számolt be a HírTV  . Az orosházi választókerületben 49 országgyűlési képviselőjelölt indul, egyikük a fideszes Simonka György, aki egy egymilliárdos költségvetési csalás miatt indult nyomozásban érintett.

Vona Gábor és Szabó Ervin

Azonos nevek, azonos sorrendben, de más aláírásokkal szerepelnek több eddig ismeretlen párt ajánlóívén - nyilatkozta a csatornának az orosházi Jobbik. Delegáltjuk ezért nem is szavazta meg az érintett országgyűlési képviselőjelöltek nyilvántartásba vételét. A választási bizottság azonban jóváhagyta az indulását, a legerősebb ellenzéki párt ezért fellebbez és rendőrségi feljelentést is tesz.

„A delegáltunk észrevette azt, hogy bizony eltérő pártoknál ugyanazon nevek azonos sorrendben szerepelnek, és egy alaposabb vizsgálattal megállapította, hogy hiába egyeznek a nevek és az adatok, az aláírások jelentős mértékben eltérnek egymástól. Ő ezt a bizottságon jelezte is, a többiek számára is világos volt, azonban a bizottság mégis nyilvántartásba vette a még most nem jogerős képviselők indulását” – mondta Szabó Ervin, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

A különlegesen hangzó pártneveknél ellenőrizte az aláírásokat a jobbikos és MSZP-s választási bizottsági delegált, így tűntek fel nekik a csalásra utaló gyanús összefüggések.

„Két csoportban vannak ezek a feltételezések, visszaélések és csalások. Van egy csoportban három párt, akik összedolgoztak, és van másik csoportban két párt, akik összedolgoztak, egyet pedig olyat találtunk, hogy azonos jelöltnél ismétlődtek az ajánlások, tehát többes jelölés történt, de ott is olyan észrevételünk volt, hogy az aláírások nem egyeztek meg. Tehát valaki aláhamisította feltételezhetően valamelyik aláírást. És ebből derült ki, hogy végeredményben hat jelölt esetében feltételezhető a visszaélés” – mondta Bogdánffy Csaba, az MSZP delegáltja.

Szula Attila, a választási bizottság fideszes tagja szerint azonban a testület tagjai a jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Forrás és fotó: alfahir.hu