Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24230719

2019. november 12.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Jónás, Renátó napja van.
Holnap Szilvia napja lesz.

Vádat emeltek a fideszes Simonka György és társai ellen

Simonka György Szijjártó Péter külügyminiszter társaságában.

Fotó: Simonka György idővonala.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken – írták közleményükben.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai  jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat. Simonka tavaly novemberi meggyanúsítása idején az ügyészség azt közölte: a képviselő rendelkezései szerint lebonyolított beruházásokkal okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1,4 milliárd forintot.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: index.hu

sokkaljobb-kommentár: És hány olyan van, amelyik ellen nem emeltek/nem emelnek vádat? Egyik ilyen lehet Farkas Flórián, neki még a mentelmi jogát sem függesztették föl. Simonka György az elmúlt években keményen megdolgozott azért, hogy végre legyen következménye. A kamupártos rablások is büntetlenek maradnak. Máris lehet nekik készülődni a következő választásra. Az eddig kár 8 milliárd forint.

Békéscsaba, 2019. augusztus 21.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)