Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27177533

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Ukrajna tiltakozott Vlagyimir Putyin krími látogatása miatt

Tiltakozott az ukrán elnök krími képviselete hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az Oroszország által Ukrajnától önkényesen elcsatolt félszigeten tett látogatása miatt – írja az MTI. 

A Facebookon közzétett közlemény szerint a képviselet elítélte, hogy az orosz fél ismételten nem egyeztetett előzetesen a látogatásról Kijevvel. Emlékeztetett arra, hogy bármiféle ki- és beutazás az átmenetileg megszállt Krímbe csakis az ukrán féllel történt egyeztetés után és az ukrajnai, azaz a Herszon megye és a félsziget közt lévő adminisztrációs határon létesített valamelyik átkelőn keresztül valósítható meg.

Kijev leszögezte továbbá, hogy Putyin krími látogatásával az orosz fél durván megsértette Ukrajna szuverenitását és területi egységét, továbbá figyelmen kívül hagyta a nemzetközi jog alapelveit és normáit.

A képviselet hozzáfűzte, hogy Oroszországnak a Krímmel kapcsolatosan tett egyetlen intézkedése sem változtatja meg a Krími Autonóm Köztársaságnak és Szevasztopol városának Ukrajna alkotmányában rögzített és nemzetközileg elismert státusát.

Vlagyimir Putyin hétfőn munkalátogatást tett a félszigeten, ahol felavatta a Kercsi-szoroson át vezető Krími híd vasúti részét. A félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő 19 kilométeres híd vasúti részén áthaladt egy sínbusz, a vezetőfülkében az orosz elnökkel, aki ezzel megnyitotta az objektumot a vasúti közlekedés előtt.

A Krímet a 2014 márciusában törvényellenesen, orosz katonai jelenlét mellett megrendezett helyi népszavazás után csatolta el Oroszország Ukrajnától. Ukrajna és az ENSZ-tagállamok zöme - beleértve a NATO és az EU tagországait - azóta sem ismerik el legitimnek a Krím félsziget Oroszországhoz tartozását.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Krím-félsziget orosz! 1954-ben részegen ajándékozta oda az ukrán származású Hruscsov Ukrajnának. Az a Hruscsov, aki leverette a szovjet hadsereggel az 56-os forradalmunkat! 1954-ben nem volt jelentősége, mert Ukrajna is, Oroszország is a Szovjetunióhoz tartozott, de 1991 után lett.Amíg Amerika nem avatkozott közbe a Majdanon (Kijev főterén), addig nem foglalkoztak a Krímmel az oroszok, fizették a bérleti díjat a hadiflotta Krím-félszigeti állomásozása miatt. Aztán amikor Ukrajna amerikai alázás alá esett, megfontolták a dolgot. Népszavazással került vissza az oroszokhoz. Az ukrán elnöktől ezt kellene megkérdezni, hogy mikor fognak végre hozzá dolgozni? Az oroszok farvizén eléldegéltek, de annak vége lett. Magyarország bár jócskán besegít, de nem képes eltartani a 45 milliós országukat!

Az első ukrán szabad választáson derült ki, hogy nem tudják a szavazók értelmezni a szavazólapot, mert nem tudnak ukránul. Ukrajna jelentése OROSZORSZÁG HATÁRVIDÉKE!

Békéscsaba, 2019. december 23.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Az USA hegemóniájának megőrzéséről: „A világot az uralja, aki Eurázsiát uralja. De aki Eurázsiát uralni akarja, annak Oroszországot kell uralnia. És aki uralni akarja Oroszországot, annak ki kell szakítania Ukrajnát az orosz érdekszférából.” (Részlet Zbigniew Brzezinski A nagy sakktábla című könyvéből)

Emlékeztető: „Az USA ősi félelme, hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagtartalékokkal és humánerőforrásokkal összekapcsolódnak. Ez az egyetlen kombináció, amitől az USA-nak már évszázadok óta pokoli félelme van, mert ha Németország és Oroszország érdekei összefonódnak, akkor ez lenne az egyedüli hatalom a világon, ami ránk (Amerikára) nézve veszélyt jelentene.” (George Friedman CEO of Stratfor)