Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19750656

2019. január 17.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Piroska napja van.
Holnap Sára napja lesz.

Ukrajna rendezné állampolgárainak külföldi választójogát

Porosenko megfosztaná ukrán állampolgárságuktól azokat, akik részt vesznek más országok választásain.

A parlamentnek sürgősséggel benyújtott 8297. számú törvénytervezet értelmében megszüntetnék azok ukrán állampolgárságát, akik részt vesznek más országok választásain, illetve ki- és belépéskor az országhatáron, valamint Ukrajna területén külföldi útlevelet használnak – jelentette a Zakarpattya Online.

Petro Porosenko. Fotó: Bumm.sk

A Petro Porosenko elnök által jegyzett tervezet értelmében a jövőben alapul szolgálna az ukrán állampolgárság megszüntetéséhez, ha valaki él a külföldi állampolgárság által biztosított választó- vagy egyéb jogával, esetleg teljesíti a külföldi állampolgárságból fakadó kötelezettségeit, amit alátámasztanak az adott ország állami vagy helyi önkormányzati szerveinek publikus nyilvántartásaiban vagy hivatalos kiadványaiban és weboldalain szereplő adatok.

Az országhatár átlépése külföldi útlevéllel, vagy az úti okmány felhasználása Ukrajna területén szintén eredményezhetné az ukrán állampolgárság elvesztését, ha ezt rögzítené a határőrszolgálat vagy más ukrán állami szerv.

Az Ukrajinszka Pravda (UP) írásából kitűnik, hogy a jogszabálytervezet célpontjai mindenekelőtt azok a krími lakosok, akik részt vettek-vesznek az oroszországi választásokon, ám az UP és a Zakarpattya Online is hangsúlyozza, hogy elfogadása esetén a törvény Ukrajna valamennyi külföldi állampolgársággal rendelkező lakosára vonatkozna, köztük azokra a kárpátaljaiakra is, akik részt vesznek a magyarországi választásokon, illetve akik igénybe veszik magyar útlevelüket külföldi utazásaikhoz vagy Ukrajna területén.

Forrás: zakarpattya.net.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)

sokkaljobb-kommentár: Remélhetőleg ezzel véget érne az a gyakorlat, hogy Szabolcsban az Ukrajnából beszállított „választók” döntik el a szavazás eredményét. Jövőre önkormányzati választás lesz, akkor már ők választanák meg a polgármestereket és a képviselőtestületeket. Egy helyen már 2014-ben ők választottak polgármestert a magyarországiak nyakára. Csak a nyugdíjuk kerül már 25 milliárd forint körüli összegbe, de ingyenes nekik a betegellátás, és rájárnak a szociális kasszára is több ezren. Vannak olyan házak, ahová 300 ukrán van bejelentkezve, de bejelentkeznek már ravatalozókba is. A tarthatatlan állapot miatt a magyar hatóság nem tesz semmit, mert a Fidesznek nagyon jól jönnek ezek a szavazatok. Ukrajnából nemcsak kárpátaljai magyarok jönnek nyugdíjért, mert nem lehet származási alapon megkülönböztetni őket! Ezt le kell szögezni! Sok illetéktelen ukrán kapta meg a magyar állampolgárságot és iratokat, és járja vele a nagyvilágot…  

Az április 8-ai választáson 425 szavazattal lett meg a parlamenti kétharmad a Fidesznek! A választópolgárok 51 százaléka szavazott a Fideszre, és 49 százaléka az ellenzékre, és a gyalázatos választójogi törvénnyel ennek köszönhetően lett meg a kétharmad. 2014-ben még durvább lett az eredmény, akkor 43 százalékkal lett meg a kétharmad, amit aztán időközi választásokon elvesztettek. Ez azonban nem gátolta meg őket abban, hogy a kétharmados törvényekből ne kreáljanak feles törvényeket. Ilyen volt a mocskos plakáttörvényt.

Békéscsaba, 2018. április 23.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)

Emlékeztető: „Az USA hegemóniájának megőrzéséről: „A világot az uralja, aki Eurázsiát uralja. De aki Eurázsiát uralni akarja, annak Oroszországot kell uralnia. És aki uralni akarja Oroszországot, annak ki kell szakítania Ukrajnát az orosz érdekszférából.” (Részlet Zbigniew Brzezinski A nagy sakktábla című könyvéből)