Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27233589

2020. június 05.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Fatime napja van.
Holnap Norbert napja lesz.

Ukrajnában a humorista legyőzte a csokigyáros oligarchát

„Petro Porosenko elnök már az exit poll eredmények közzététele után elismerte, hogy vereséget szenvedett az ukrán elnökválasztás vasárnapi második fordulójában Volodimir Zelenszkij humorista elnökjelölttel szemben, utóbbi pedig szinte mindenkinek köszönetet mondott a sikerért, hosszan sorolva mindazokat, akiknek hálás.

Az urnazárás után közzétett exit poll szinte teljesen pontos volt, a szavazatok 54 százalékos feldolgozottságnál a humorista elnökjelölt a szavazatok 73 százalékával vezet, míg Petro Porosenko hivatalban lévő államfőt a választók 24,6 százaléka támogatta. 

Porosenko újságírók előtt arról beszélt: azt teszi, amit civilizált országokban szokás, mert „egyesülni és védeni” kell az országot. „Már a jövő hónapban elhagyom az államfői posztot, így döntött az ukránok többsége, és én ezt a döntést elfogadom” – jelentette ki. Hozzátette ugyanakkor, hogy a politikai életből nem szándékozik távozni.” (alfahir.hu)  

A nagy arcból vissza kellett volna venni. A helyzet Ukrajnában Porosenko elnök hivatali ideje alatt tovább romlott. Korábban Oroszország farvizén eléldegéltek, de ez véget ért akkor, amikor Amerika a szokásos hamis zászlós hadműveletével közbeavatkozott. Azóta bizony jelentős magyar segélyek, nyugdíjak, munkabérek, vetőmag, stb. áramlanak ki a 45 milliós országba.

Békéscsaba, 2019. április 23.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)

Emlékeztető: „Az USA hegemóniájának megőrzéséről: „A világot az uralja, aki Eurázsiát uralja. De aki Eurázsiát uralni akarja, annak Oroszországot kell uralnia. És aki uralni akarja Oroszországot, annak ki kell szakítania Ukrajnát az orosz érdekszférából.” (Részlet Zbigniew Brzezinski A nagy sakktábla című könyvéből)