Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027195

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Trump szerint Orbán jó munkát végzett

MTI/Koszticsák Szilárd

Az amerikai elnök szerint jó a kapcsolat a két ország között, „Magyarország a NATO büszke tagja, kicsit megismertük egymást, beszélünk majd a kereskedelemről, és sok más témáról. Remek időt fogunk együtt tölteni” – fejtegette Trump.

„Én is mondhatok néhány szót?” – tette fel a kérdést Orbán Viktor, majd elmondta, büszke rá, hogy sok magyar hozzájárult az Egyesült Államok fejlődéséhez, valamint megemlítette, hogy közösen harcolnak a terrorizmus és az illegális migráció ellen. „Örülök, hogy ismét itt lehetek, és megint fiatal lehetek, hiszen 20 éve volt, hogy utoljára itt voltam.”

A magyar kormányfő nagy várakozásokkal tekint a plenáris tárgyalásokra, erősítené a stratégiai szövetséget a két ország között, számos globális politikai kérdésről szót ejthetnek.

Trumpot az újságírók zömében a Kínával folytatott kereskedelmi háborúról faggatták, de szóba kerültek a demokraták és Irán is. Egy ponton ő maga vetette fel: „Vannak-e kérdések a miniszterelnök úrhoz?”

A magyarországi demokráciára vonatkozó kérdésre Trump úgy válaszolt, hogy Orbán kemény, de tisztelt ember és sok jó dolgot tett a bevándorlás ügyében. Orbán ezt azzal egészítette ki, hogy kormánya az emberek által dolgozik az emberekért, valamint reformként a 2011-es új alkotmányról számolt be, ami szerinte jól működik.

Ezekben a percekben kezdődik a delegációk közti plenáris ülés, de Trumpnak ma még jelenése lesz a ramadánozó muszlimoknak rendezett iftár-vacsorán is.

Korábban írtuk:

Az Orbán Viktort szállító honvédségi Dassault Falcon 16:15-kor landolt Washingtonban, majd megérkezett a Fehér Házhoz, ahol Donald Trumppal kezet fogtak, mosolyogva váltottak pár szót és bementek. A tervek szerint a tárgyalás 45 perces lesz, amint érkeznek hírek, frissítjük cikkünket. A magyar miniszterelnök erre a fogadásra 2,5 éve várt…

Frissítés: A kézfogó után nagyjából fél órával már közös sajtótájékoztatót tartottak a felek. „Jó munkát végeztél, biztonságban tartottad az országodat” – kezdte Trump, aki később a kereszténység védelméről is elismerően beszélt.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Amerika megadóztatni készül az európai autóbeszállítást, amelynek ránk nézve is komoly következményei lehetnek. Csökkenni fog Amerikában az európai autóvásárlás. Hogy hány milliárd dollárért vásárolt be a miniszterelnök fegyverből és egyebekből, az majd a későbbiekben derül ki. Hogy miből fogjuk kifizetni, az sem világos még, lehet, hogy megszorítások kellenek majd, mert a 31 ezermilliárd(!) forintos államadósság, a kínai és az orosz hitel, valamint a Letelepedési kötvények visszavásárlási kötelezettsége és a cafetéria miatti francia perek nemzetközi bíróság előtt bizony komoly terhet jelentenek. Ráadásul már a fél világot támogatja még mindig a kormány az adónkból. Ami elviselhető lenne akkor, ha itthon minden rendben lenne, ez azonban sajnos nagyon nem így van. A járulékokat már adóként szedik be, és nem az egészségügyre, vagy a nyugdíjra kerül felhasználásra, amire a munkavállalók befizették.

Egyre több a havi egymillió feletti jövedelmű potentát, sőt megjelentek a havi ötmilliós fizetések is. Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, hamarosan meg fognak jelenni a havi négy millió forintos nyugdíjak. Mivel nincs alkotmányos védelem alatt a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj, a nyugdíjkassza bedőlésének veszélye bizony óriási.

Békéscsaba, 2019. május 14.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Washingtonban a valódi vezetők láthatatlanok és hatalmukat a színpad mögül gyakorolják.” (Robert Kennedy, az Egyesült Államok elnökjelöltje. 1967-ben az elnökválasztási kampánykörútján egy Los Angeles-i szállodában meggyilkolták) Bátyját elnöki mandátuma lejárta előtt Dallasban lelőtték.

Emlékeztető: „A titkos szó ellenszenves egy szabad és nyitott társadalomban, népünk örökletesen és történelmileg ellenzi a titkos eskükkel létrejött titkos társaságokat és titkos eljárásokat. Ellenszegülünk a világ egy monolitikus és szégyenteljes összeesküvésének, mely kizárólag titkolt eszközökön alapul, hogy befolyását növelje, inkább beszivárgással, mint nyílt támadással, felforgatással, megfélemlítéssel a szabad választás helyett. Ez egy rendszer, amit megterveztek, óriási emberi és anyagi forrásokkal egy igen hatékony gépezetben, amely katonai, diplomáciai, felderítési, gazdasági, tudományos és politikai műveletekből áll. Munkálkodásai rejtettek, nem publikusak. Hibáit eltemetik, nem reklámozzák, ellenzőit elhallgattatják, nem dicsőítik. Nem kérdőjelezik meg kiadásaikat, titkaikat.” (John F. Kennedy volt amerikai elnök)