Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110285

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Trianon 2020 – Az MSZP támogatta, a Fidesz harmadjára is leszavazta!

 

Feldaraboltatva. Illusztráció: wikipedia

Ismét tárgyalta az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága Farkas Gergellyel közösen beadott határozati javaslatunkat, amely a trianoni békediktátum centenáriuma alkalmából 2020-at emlékévvé nyilvánítaná, és országos rendezvénysorozattal, valamint a nemzetközi közvélemény tájékoztatásával emlékezne arról. Miközben főként Románia, de Szerbia is gőzerővel készül a közelgő, ezeréves hazánk feldarabolásához vezető évfordulókra, tele fogják harsogni Európát saját hazugságaikkal, miközben ünneplésre kötelezve alázzák majd meg az elszakított magyar közösségeket, eközben Magyarország nem fog tenni semmit, és semmire sem lesz válaszunk. A kormány el akarja sunnyogni a következő két évet csak azért, hogy elkerüljön bármilyen esetleges konfliktust az utódállamokkal.

Másra nem következtethetünk abból, hogy a fideszes képviselőknek korábbi ígéretük ellenére másfél év alatt sem sikerült egy hasonló elképzeléseket tartalmazó koncepciót benyújtaniuk. Két alkalommal ugyanis azért szavazták le kezdeményezésünket, mert szerintük nem jól közelítettünk az ügyhöz. Ezért most harmadjára is benyújtottuk, és a mai bizottsági ülésen azt kértem tőlük, legalább ahhoz járuljanak hozzá, hogy a Parlament elé kerülhessen, hogy egyáltalán vitát folytathassunk erről a nagyon fontos témáról, mi bármilyen módosító javaslatra nyitottak vagyunk. Hiába! Tartózkodásukkal megakadályozták a tárgysorozatba vételt.

Mindez még szomorúbb rájuk nézve annak fényében, hogy a bizottságunk MSZP-s tagja, Molnár Zsolt viszont támogatta előterjesztésünket. Hozzászólásában hangsúlyozta, hogy a javaslat konszenzusra törekszik és fontosnak tartja, hogy legalább egy vita elinduljon erről a Magyar Országgyűlésben. Mindezekkel szemben Pánczél Károly, a Bizottság kormánypárti elnöke megjegyezte ugyan, hogy nem kételkedik jó szándékunkban, véleménye szerint azonban egy tematikus év inkább a román megemlékezés-sorozatra hívná fel a közvélemény figyelmét, mintsem a magyarság érdekeit szolgálná.

Írjuk le végül még egyszer: a kommunista jogutód Magyar Szocialista Párt egyetért a trianoni emlékév ötletével, a keresztény-nemzeti Fidesz pedig nem.

Szávay István

Forrás: jobbik.hu

Az alfahir.hu cikke további elérhetőségekkel ITT

sokkaljobb-kommentár: A Fidesz a Liberális Internacionálé tagja volt 1992. február 8-ától 2000. október 28-áig. Az első Orbán-kormány idején még több mint két évet töltött a Liberális Internacionáléban. Időnként ki is ütközik a gondolatmenetükön az ott eltöltött csaknem tíz esztendő.

1990. június 4-én, a trianoni gyalázat 70. évfordulóján Szabad György, az első szabadon választott parlament elnöke mindössze EGYPERCES néma felállást kért, amelynek az akkori ellenzék nem tett eleget. Orbán Viktor, a Fidesz frakcióvezetője kivezette az ülésteremből őket. Vagyis a kivonulás élére állt. Sok esetben előfordul, hogy az ellenkezőjét teszi a korábbi szavainak és tetteinek, de ebben az esetben úgy látszik, hű önmagához.

Kedves erdélyi, felvidéki, vajdasági magyarok, mit szóltok ehhez? Hűségesen szavaztok mindig erre a kompániára. Szavak szintjén persze keresztények… A szerbek nagy népünnepélyt akarnak rendezni a századik évfordulón a Vajdaságba. Ha Pásztor Istvánon, a Fidesz és a szerben hűséges fegyverhordozóján múlik, a számlát a magyar adófizetőkkel fizettetik ki! Ez is belefér a temérdek többi tetejére! December 1-jén Romániában, így  Erdélyben is megkezdődik a századik évforduló megünneplése, porig alázva a magyart! Legalább a telek árát illene már, hogy kifizessék a területeinkből jól lakatott országok! 

Békéscsaba, 2018. szeptember 18.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Magyarok országa csak az ő népének bűneibe és szégyenébe pusztulhat bele, de feltámadhat még nagy büszke régiségünk bátor erejéből. (Tormay Cécile)

Emlékeztető 2.: „Magyar az, akinek fáj Trianon!” (Illyés Gyula)

Emlékeztető 3.: „Minél kisebb lesz az ország, annál nagyobbra növök én. Mikor ellenzéki vezér voltam, megvolt egész Magyarország, amikor miniszterelnök lettem, elszakadt Horvátország és Szlavónia; öt megye marad, amire köztársasági elnök leszek, és Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegyéből fog állani az ország, mire király leszek.” (gróf Károlyi Mihály, az 1919-es vörös vircsaft vörös grófja)