Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26318553

2020. április 04.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Izidor napja van.
Holnap Vince napja lesz.

Trianon 100 és a nemzeti összetartozás (videóval)

„A nemzetegyesítés szép, szimbolikus gesztusa fokozatosan az orbáni rendszerépítés martalékává vált. A Fidesz agresszív módon avatkozik bele a határon túli magyar közösségek életébe, lényegében szavazóautomatának tekintve a külhoni magyarokat, komoly pénzeket mozgósítva a cél érdekében. Mindezt a hazai közönség is érzékeli, így lett ismét kitapintható a határon túli magyarokkal szembeni ellenérzés” (Részlet a Trianon 100, avagy illúziók nélkül a nemzeti összetartozásról című cikkből)

130 milliárd forintunk megy ki csak a határon túli pártok támogatására! Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint erre azért van szükség, mert nekünk nem mindegy, hány magyar polgármester van a határon túl. Dehogynem mindegy, az a nem mindegy, hogy itthon hány zsebes korrupt polgármester van! 1,1 millió kettős állampolgár fog már szavazni, és a kamupártokat is tovább élteti a hatalom.Semjén Zsolt szerint szárnyal a gazdaság! Ne szárnyaljon, mert az nem madár! Próbáljon meg talpon maradni ennyi korrupció és pénzszórás mellett... Az Európai Ügyészséghez igenis csatlakoztatni kell az országot, mert másképp nem áll helyre még viszonylagosan sem a rend!

Véget ér-e valaha az adónk szétszórása a nagyvilágba, és emberszámba veszi-e végre a hatalom az ELTARTÓIT, odafigyel-e a kilakoltatottakra, az elszegényítettekre, a csonka honban élőkre?

Felvetődik most már a kérdés: lesz-e még valaha TISZTA, választási csalás mentes választás Magyarországon? Más országok is megadják a kettős állampolgárságot, de nem adnak hozzá választójogot! Az igazságos az a szavazás, amikor a szavazópolgár viseli szavazatának következményeit, vagyis abban az országban él, ahol szavaz!

A nemzeti összetartozásért tenni nagyon szép dolog lenne, de éket verni a határon belül és túl élő magyarok közé, az bizony nagyon erkölcstelen dolog!Ráadásul a szomszédos országokban, ahol a határon túlra kiszorult magyarok élnek, óriási népünnepélyek lesznek idén a századék évforduló okán. Mert ami nekünk gyász, az nekik bizony ünnep!

1990. június 4-én, a trianoni békediktátum 70. évfordulóján Szabad György házelnök egy perces néma felállást kért az első szabadon választott parlamenttől. Az ellenzék Orbán Viktor vezetésével (aki akkor a Fidesz frakcióvezetője volt) kivonult az ülésteremből. Felejthetetlen élmény volt… A felkérésnek csak a három koalíciós párt (Magyar Demokrata Fórum, Kisgazdák és a KDNP) és a karzaton tartózkodó vendégek tettek eleget.

2011-ben készítettünk egy összeállítást Erdély elvesztéséről, amelyet most ismét közreadunk ITT !

A 2018-as Képviselői vágta, melyben az országgyűlési képviselőket Trianonról kérdezték:

Békéscsaba, 2020. január 16.

Összeállította: F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Nemzetállamok helyett soknemzetiségű országok jöttek létre, ahol a kisebbségbe szorult magyarság ugyanolyan diszkriminatív bánásmódban részesült, mint amivel korábban a Monarchia alatt éppen az akkori többségi magyarságot vádolták, csupán a szerepek fordultak meg. A béke a térség stabilitása szempontjából is káros volt, hiszen a győztes-vesztes ellentét kiélezése megszabta azokat a kényszerpályákat – Magyarország a revízió útjára lépett, a megalakuló kisantant pedig a megszerzett területek görcsös védelmére rendezkedett be – melyek mentén Közép-Európa később egy újabb világháborúba sodródott. ” (Részlet a Trianoni béke aláírása című cikkből). Vagyis megágyaztak a Trianon-kastélyban a második világháborúnak!