Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23084468

2019. augusztus 21.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Sámuel napja van.
Holnap Menyhért napja lesz.

Tovább könnyíti az unión kívüli bevándorlók bejövetelét a kormány

Nagy lehet a baj a magyar munkaerőpiacon, ha már az ukránok idecsődítésével sem elégedett a bevándorlást csak szavakban ellenző Fidesz. Az ukránok után már a beloruszok elhelyezkedését is megkönnyítették egy friss törvénymódosítással. 

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a belügyminiszter által jegyzett rendelet, amely tovább könnyíti a kelet felől érkező vendégmunkások (vagy ahogy a kormány mondaná: migránsok) Magyarországra jövetelét. A rendeletben az áll:

„Mentesül a 2. melléklet II. pont 1., 3. és 4. alpontjában meghatározott igazgatási szolgáltatási díj megfizetése alól az a belorusz állampolgár, aki a tartózkodási engedélyt munkavállalási vagy tanulmányi célból kérelmezi.”

A rendelet a kihirdetését követő napon, azaz ma már hatályba is lépett. A beloruszok így mentesülnek a tartózkodási engedély kiadására és átvételére jogosító vízum kiadására irányuló eljárás 18 ezer forintos díja alól, és az ezzel kapcsolatos döntések elleni fellebbezésért sem kell már 20 eurót fizetniük.

A kormány ezen kívül a hosszabbítási kérelem 10 ezer forintos díját is elengedte a magyarországihoz hasonló politikai berendezkedéshez szokott beloruszoknak.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió között létrejött 1963 évi egyezmény alapján a szovjet utódállamokból is bejelentkezhetnek úgy magyar nyugdíjért, hogy itt soha egyetlen percet nem dolgoztak, nem fizettek sem adót, sem járulékot. Van már olyan ukrajnai nyugdíjasunk, akinek 300 ezer forint nyugdíjat fizetünk. Mi lesz, ha ezek a szovjet utódállamokból származók behozzák a felmenőiket? Akkor azok is magyar nyugdíjat fognak kapni? Tolmács is kell melléjük, és a lakhatásukat is meg kell oldani, ahová a felmenőiket is be tudják majd jelenteni. Halkan azért csak meg kellene kérdezni ettől a nemzetinek mondott kormánytól, hogy miféle egyezmény az, amelyik csak az egyik félre, jelesül csak Magyarországra ró kötelezettséget? Megér ennyi milliárdot a szavazatuk, amelyet a Fideszre kell nekik leadni? Ez persze nem választási csalás ugye?

Békéscsaba, 2019. március 14.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A kétéves munkaerőimportra 450 milliót szánt a kabinet, az előirányzott összeget el is költötték. A program során ukrán munkaerő-közvetítő cégekkel állapodtak meg, toborzóirodákat nyitottak, és a munkások szállítását szervezték. De több mint 80 milliót költött médiakampányra, amiben Magyarországra csábították az ukránokat. Miközben kormányprogram zajlott a ukrán vendégmunkásokért, Orbán Viktor ennek szöges ellentétéről beszélt. A Kossuth rádiónak adott tavaly szeptemberi interjúban azt mondta: „Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorló ország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorló országgá válni.” (Részlet az Ötezer ukrán munkást hozott két év alatt a kormány 450 millióból című cikkből) Egyre több külföldi multit csábítanak ide úgy, hogy jelentős munkahely-teremtési támogatási pénzt és egyéb támogatásokat biztosít a kormány számukra! Vagyis a magyar adófizetők pénzén teremtenek ukrán és egyéb vendégmunkásnak munkahelyeket…