Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27188014

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Tovább gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel.

Az euró 335,62 forinton forgott reggel negyed nyolckor, 26 fillérrel emelkedett a közös európai fizetőeszköz árfolyama a csütörtök esti 335,36 forinthoz képest - írta az MTI.

Elindult a forint, ki tudja hol áll meg?

A dollár árfolyama 306,93 forintról 307,28 forintra, a svájci franké pedig 308,99 forintról 309,23 forintra erősödött.

Forrás: napi.hu

sokkaljobb-kommentár: A dollár erősödése is nagy csapás ránk nézve! És az is, hogy sem a jegybank, sem a kormány nem tesz semmit a forint megvédése érdekében, sodródunk az árral, mintha a kormánynál nem ülne senki! Pedig milyen sokba kerülnek!!

Nagyon jól jár a jegybank, mert a hatalmas nyereséget kiviszi és szabad felhasználású pénzeszközzé teszi a hat jegybanki alapítványba. Néhány jegybanki alapítványnál is jövedelmet húzhat Matolcsy György, de valószínűleg rájár már a nyugdíjkasszára is! Arról, hogy ott mit művelnek a jegybanki alapítványoknál, egy régebbi 266 milliárdos történet  elérhető ITT !

Jól járnak az ideiglenesen hazánkban állomásozó multik, főként az autógyárak az export miatt, és nagyon rosszul járnak az importra szoruló kis- és közepes vállalkozások, akik a magyar munkavállalók 75 százalékát foglalkoztatják. A jövő évi költségvetés máris összeomlott, mert azt jóval alacsonyabb euró-értéken számolták ki.

Szóval egyelőre se a kormány, se a jegybank nem tesz semmit a forint gyengülése, vagy sokak szerint gyengítése(!) ellen! Az infláció máris jócskán felpörgött, és úgy néz ki, hogy nincs megállás! Repül a forintgyengítés, ki tudja, hol áll meg!

Békéscsaba, 2019. szeptember 27.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: Arról is érdemes lenne szót ejteni, hogy miért támogatja a kormány a fél világot, miközben itthon egyre több a szegény ember? Miért nem azután ad egymilliárdot például lakástámogatás címén Szerbiába, miután itthon minden rendben van? Sajnos itthon folyamatosan zajlik a kilakoltatás! Rajtuk kell(ene) segíteni, mert ők itthon fizetnek járulékot és adót! Olyanok kerülnek utcára, akik új életet nem tudnak kezdeni, mert hiába vesztik el az életük értelmét jelentő otthonukat, tetemes hiteltartozást hurcolnak tovább magukkal. Hogy a történet még kerekebb legyen, a hatalom a járulékokat már adóként szedi be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is!” (Részlet A fél világnak jut már az adóforintjainkból című cikkből) Harminc éve szabadon elnevezéssel három éven keresztül ünnepli a kormány a rendszerváltozást. Ez a sokmilliárdos kasszakulcs is Schmidt Mária kezében van.