Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027152

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Tartós, brutális üzemanyagár-emelkedés jöhet!

Több mint 10 százalékkal ugrott meg az olaj ára a dróntámadások miatt. A Szaúd-arábiai Aramco olajkitermelése átmenetileg több mint a felére csökkent a jemeni lázadók szombati akciója után.

A dróntámadás a világ legnagyobb olajfinomítóját érte.

Jelentősen megemelkedtek az olajárak a hétfői piaci nyitáskor a szaúdi Aramco cég létesítményei ellen a hét végén végrehajtott dróntámadások után, amelyek visszavetették a kitermelést az olajországban.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 67,28 dollárra emelkedett az ázsiai piacokon, 11 százaléknyit a pénteki záráshoz képest. A nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára szintén 10 százalékot meghaladó mértékben, hordónként 60,60 dollárra nőtt. Közvetlenül nyitás után mindkét típus ára magasabban is állt – írja az mfor.hu.

Tartós, brutális üzemanyagár-emelkedés jöhet a Szaúd-Arábiában történtek miatt. Erről a   napi.hu friss információja elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. szeptember 16.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „A szárazföldi megszállás érdekében létrehozták az Iszlám Államot. A törzsgárdája a Szaúd-arábiai börtönök halálsorairól kerültek ki. Ott aztán láthattak naponta akár több lefejezést is, mert a világon talán ott van a legtöbb kivégzés még mindig. Ettől függetlenül Amerika egyetértésével Szaúd-Arábia lett az ENSZ emberjogi bizottságának a vezetője. Amerika az arábiai olajat olcsón kapja meg, de már kifogyóban van az olaj. Az ország nem készült fel az olaj utáni időkre, mint ahogy az Egyesült Arab Emirátus felkészült (Dubaj). Amerikát olcsó olajjal az arábiai királyság Szíriából akarja ellátni. Ezért kell mindenáron megszerezni nekik a szír olajat. A Mol-nak Palmira közelében hatalmas új olajmezője van, innen szállította az Iszlám Állam az olajat a szír-török határra a török maffiának.” (Részlet a Miért hozták létre az Iszlám Államot című korábbi cikkből) A török hadsereg jelenleg is ott van Szíriában, de Irakban is – előszeretettel támadja a kurd katonákat, vagyis a pesmergákat. Akik közül nem tudni hányan segítik a magyar zsoldos hadsereget a Mol olajmezőinek védelmében. Ezt a számlát is a magyar adófizetők állják!