Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27047610

2020. május 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Tarlósból miniszterelnöki megbízott lett

Orbán Viktor miniszterelnök országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Tarlós Istvánt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

Budapest volt főpolgármestere Magyarország legtapasztaltabb és legsikeresebb önkormányzati szakembere, akinek tudására és javaslataira a miniszterelnök és a kormány is igényt tart – áll a közleményben. (alfahir.hu)

Tarlós Istvánnak a törvény szerint háromhavi végkielégítés jár, de utódja, Karácsony Gergely hat havi végkielégítésére tesz javaslatot. És Demszky Gábort is Budapest díszpolgárává akarja tenni. Demszkykről Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában eléggé elítélően nyilatkozott. A két javaslatról a fővárosi közgyűlés fog dönteni.

Soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom nem volt még Magyarországon. A saját jövedelmüket szinte megduplázták, a keményen dolgozó magyar kisemberé lent maradt a béka ülepe alatt.

Tarlós István nyugdíja is egymillió forint körül lehet, és ehhez fog hozzájönni a végkielégítés, valamint a miniszterelnöki megbízotti díjazás. A 70 év felett járó Tarlós István lehet, hogy anyagilag is jobban járt azzal, hogy már nem ő Budapest főpolgármestere. Minden jót, szép nyugdíjas éveket, adjon sok jó tanácsot a Miniszterelnök úrnak…

Békéscsaba, 2019. november 1.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A hatalmon lévők, vagy a hatalom közelében sündörgők jövedelme bizony elképesztően magas. Jövedelmileg is, emberileg is jócskán elszakadtak a társadalomtól. Ez az olló az új parlament megalakulása után nem sokkal tovább nyílt, mert a saját jövedelmüket jócskán megemelték. Az általában veszteséges állami cégek vezetőinek a fizetését már korábban ötmillió forintra emelték, de kapnak jutalmat és prémiumot is. Korábban volt járulékplafon, amire égetően és nagyon sürgősen szükség lenne! Például ötszázezer forint jövedelemig lenne a fizetés járulékköteles, az afölötti rész nem! Jelenleg az összes jövedelem, ami akár hat-hét millió is lehet havonta, mind járulékköteles, így tehát nyugdíjalap is! Nem mellesleg, a járulékokat már adóként szedik be, és abból is szabad felhasználású pénz lesz! ” (Részlet a Mi az a járulékplafon, és mi az a nyugdíjplafon című cikkből)