Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23892066

2019. október 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Lukács napja van.
Holnap Nándor napja lesz.

Tőkés László a román választási csodáról

Irónikusan gratulált Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokratikus Szövetség (RMDSZ) elnökének ahhoz, hogy a legutóbbi európai parlamenti választáson a „Fejlődő Erdélyt!” jelszavával jelentős számú szavazatot tudott begyűjteni a Kárpátokon túli területekről.

– Még mondja valaki, hogy az erdélyi magyaroknak nincs jó dolguk Romániában – fogalmazott Tőkés László Orbán Viktor mellett ülve a Bálványosi szabadegyetemen.

Mint ismert, Lukács Csaba kollégánk tárta fel a Magyar Hangban, hogy az RMDSZ 35 ezer szavazatot szerzett a májusi voksoláson színromán településeken, amelyekre szüksége is volt ahhoz, hogy a párt elérje az ötszázalékos küszöböt, s így bejusson az Európai Parlamentbe. Tőkés László erre utalt szombaton, szavait azonban nem közvetítette élőben az állami televízió, csak a magyar miniszterelnök előadását. Megjegyzése az MTI tudósításából is kimaradt. Az itthoni kormánypárti sajtó elhallgatta az RMDSZ különös szavazatszerzését, ezzel szemben a romániai média ingerküszöbét elérte az ügy, amely a román kormánypárt segítségét látja az ügy hátterében.

Forrás: Magyar Hang

sokkaljobb-kommentár: Elég sokba került ez is a magyar adófizetőknek. Az RMDSZ korábban a szocik holdudvarába tartozott, onnan most végképp átkerült a Fidesz, illetve a magyar adófizetők húsosfazeka mellé annyira, hogy Kelemen Hunor RMDSZ elnök szülőfalujába is építettünk valami sportlétesítményt.

A Balkánon előszeretettel avatkozik bele a Fidesz, illetve a kormány a választásokba. A macedón és a szlovén támogatottjuk megbukott. A macedón már itt kapott menedéket, és nem adja ki a kormány a hazájának, ahol korrupció miatt börtön várna rá (Gruevszki-ügy). Szlovéniában Habony Árpádnak már tv-csatornája van. Lehet, hogy ott hirdetik a szlovén kaki áthordási lehetőségét Magyarországra, de jönnek a szállítmányok Horvátországból is. Következik esetleg Szerbia? A románok nem ingyen szavaztak az RMDSZ-re! Ezt a választási csalásnak is nevezhető dolgot is a magyar adófizetőkkel fizetteték ki! Erről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. augusztus 2.

F. I. – K. M:

Emlékeztető: „A magyar állam támogatja a külhoni magyar pártokat és szervezeteket, mert ez a magyar nemzeti érdek, és ez következik a magyar alkotmányból – jelentette ki pénteken Tusnádfürdőn Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) nemzetpolitikai pódiumbeszélgetésén. A mini-Máértnek is nevezett tanácskozáson a magyar nemzetpolitika irányítói mellett valamennyi Magyarországon kívüli magyar közösség képviselői beszámoltak a közösségük helyzetéről. Semjén Zsolt: míg 2009-ben 9 milliárd forintot fordított nemzetpolitikára a magyar állam, ma ez az összeg 130 milliárd forint.” (Részlet A külhoni pártok és szervezetek támogatására 130 milliárd forint című cikkből) A magyarországi egészségügy, oktatás, szociális helyzet, a vidék egyre rosszabb helyzete nem számít! Egyre több munkabért és nyugdíjat is fizetünk a határainkon túlra…