Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25731914

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

Törvénytelenségek a Fidesz erdélyi nyári táborának felújítása körül?

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Erdélyi Rudolf Zalán, a külhoni magyar támogatásokat kezelő Bethlen Gábor Alap (BGA) vezérigazgatója számoltak be tevékenységükről a Nemzeti Összetartozás Bizottságában (NÖB) kedden. Az ülésen kiderült, hogy nincs elég tárhely a BGA átláthatóbbá tételére, az viszont nem baj, ha egy kormánykedvenc határon túli magyar párt egyik alapszervezetében senki sem beszél magyarul. 

A kormánypárti képviselők támogatták a BGA 2017. évi beszámolóját, míg az ellenzéki képviselők elsősorban a pályázati pénzek nem átlátható szétosztását, a külhoni, Fideszhez közel álló haveri körök milliárdos támogatását kritizálták. Az ülésen a BGA által támogatott tusványosi kempingfelújítás is előkerült. A jobbikos Szávay István szerint a gyanús személyi összefonódások és más problémák is felvetik a törvénytelenség gyanúját.

Százmilliók pár oldalra

Korábban már írtunk arról, hogy a BGA még 2014-ben ítélt meg 150 millió forintot a tusványosi kemping felújításának támogatására, a támogatási ügyletet azonban csak májusban sikerült lezárni háromszori halasztás után.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Tusnádfürdőn szereti sértegetni a csonka honban élőket Orbán Viktor és csapata. Vajon miért nem itthon fesztiváloznak? Akkor magyar és nem román vállalkozások járnának jól az adófizetői pénzekből. Öt napon keresztül zajlik a fesztivál. Szerényen meg kellene kérdezni, hogy az esztendő cirka 355 napján ki élvezi a magyar adóforintokból megszépült kemping hasznát? A fesztiválozók teljes ellátása és útiköltsége (1800 kilométer körül) is jócskán megterheli a magyar költségvetést, vagyis a magyar adófizetőket. Romániában kitárgyalni a magyar helyzetet – az nem komikus, hanem sértő.

Egyszer meg is mondta Orbán Viktor Tusnádon, hogy ne felejtse el a 3000 körüli résztvevő, hogy a Fideszre kell szavazni, mert ha nem teszik meg, elzáródnak a pénzcsapok. Amelyeket a belső gondokra is tekintettel, ideje lenne, ha nem is elzárni, de legalább takarékra állítani. A csíki söröstől se volt sok értelme megvenni milliárdokért a nem működő Uz völgyi erőművet. Igaz, azt a villanyszámlában fizettük ki, hiszen a vásárló a Magyar Villamos Művek volt. Akik előszeretettel támogatják a Fidesz álciviljeit, a Civil Összefogás Fórumot is.

Jócskán ráférne egy hathatós ellenőrzés a gombamód szaporodó alapítványok ellenőrzésére, mert bizony ott is jelentős lehet az alkotmányos költségnek csúfolt korrupció!

Békéscsaba, 2018. október 11.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „A magyarországi elszegényedés, a devizahitelesek ellehetetlenülése és kilakoltatása, az egészségügy egyre rosszabb állapota, az oktatás, a szociális ágazat egyre rosszabb helyzete nem éri el Orbán Viktor miniszterelnök ingerküszöbét. Érdekes módon nem a devizahitelesekkel, hanem a bankokkal kötött 2015 februárjában megállapodást, és az sem mellékes, hogy a devizahitel folyósítását lehetővé tevő kormányrendeletet (88/2001. VI. 18.) az első Orbán-kormány alkotta meg. 2017 év végén óriási pénzszórás történt, aminek a következményeit itthon már érezzük. A pénz nagy része kikerült az országból, miközben főleg a magyar vidék végképp lecsúszik.” (Részlet a Határon túli foci-támogatás az adónkból című cikkből)

Emlékeztető 2.: A kormány részéről a propaganda leállítására utaló jel nincs, pedig 2018 júniusában Orbán Viktor, több kormánytag és Matolcsy György jegybankelnök is arról beszélt, hogy nemzetközi gazdasági válság fenyeget, ezért Magyarországnak is fel kell készülnie a közelgő viharokra. Vajon úgy, hogy közben két kézzel szórják az adónkat immár a világ minden tájára? Jut belőle Vietnamba, Mongóliába, Kirgizisztánba, a Fülöp-szigetekre, Laoszba, Libanonba, Jordániába, elképesztő módon a Balkánra, ahol a választási kampányokba is szeret a kormány beavatkozni. A napokban 10–12 százalékkal nő az alapvető élelmiszerek fogyasztói ára, és megindult fölfelé az üzemanyag ára is, amelynek csaknem fele az adótartam! A Fidesz 2010 előtt még ellenzékben az adótartam csökkentését követelte, de erről az ígéretéről is megfeledkezett ugyanúgy, mint az elszámoltatással és felelősségre vonással kapcsolatos ígéretéről! (Részlet a Tíz évvel ezelőtt tört ki a nagy gazdasági világválság című cikkből)

Emlékeztető 3.: „A fél világot támogatja a jövedelemhez alig jutó magyarok adójából a kormány. Csak tavaly év végén 200 milliárd adóforintunk áramlott ki az országból. Az erről szóló írás Pénzszórás bejgli mámorban címen az interneten elérhetők. A fél világ mi is lehet? Támogatják az adónkból Vietnamot, a Fülöp-szigeteket, Mianmart (itt elképedésre a katonai juntát, és nem az általuk üldözötteket!), Mongóliát, Kirgizisztánt, jut Afrikába is. A keleti nyitás jegyében megnyitott kereskedőházak befuccsoltak, bezárták őket. A felhalmozott jó pár százmillió forint kárt is az adófizetőkre terhelték. Elszámoltatás és felelősségre vonás soha nem történik, ebben az esetben sem történt.” (Részlet a Nem jön a pénz az Európai Unióból? című írásból)