Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18668756

2018. október 19.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.

Törvényt módosítottak Domokos László miatt is

Van a keresőbe egy tanulságos cikk arról, hogy kik miatt módosított törvényt a Fidesz? A csapat elég népes, törvénymódosítást történt amiatt a Domokos László miatt is, aki jelenleg az Állam (vagy pártállami) számvevőszék elnöke!

Az aradi kevertvízzel kapcsolatos ünnepélyes szerződéskötés fotója. Középen Domokos László

Fotó: bekesmegye.com

„Lex Domokos. Kiről kapta a nevét? Domokos László volt fideszes képviselő 2010 júniusa óta az Állami Számvevőszék vezetője. Mi a lényege? Lazultak az összeférhetetlenségi szabályok, a Költségvetési Tanács tagjainál nem akadály, hogy ha a jelölését megelőző négy évben az illető országgyűlési képviselő volt.

Mit értek el vagy mit érhetnek el vele? Domokos Lászlót ki lehetett nevezni a 2010 végén felszámolt régi Költségvetési Tanács helyébe lépő új, háromtagú testületbe.

Hogyan valósították meg? A Számvevőszéki és költségvetési bizottság 2010 decemberében benyújtott egy módosító javaslatot a 2011-es költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz, és ezt megszavazta a parlament.”

Domokos László korábban Békés megye és Békéscsaba üdvöskéje volt, a Fidesz Békés megyei elnöke szerepét is betöltötte! Ha van pártkatona a hatalomban, illetve közelében, akkor a legpártkatonább pártkatona az Domokos László. Napjainkba rábízták például a Jobbik anyagi ellehetlenítését, vagyis ledarálását! Polt Péter legfőbb ügyészről már bíróság ítélet mondja ki, hogy lehet Fideszes legfőbb ügyésznek nevezni. A cím Domokos Lászlónak is kijárna.

A Domokos László által is kijárt nagy találmány, miszerint ivóvizet hozunk be Aradról, belekeverve a Békés megyei vízbe „üzlet”. A nagy üzletet 2010-ben kötötték. A vezetéket lehet, hogy az fekteti le, aki szokta… Vagyis a felcsúti gázszerelő.

2010-től meddig jutottunk? „A Békésvízből 2012 őszén Alföldvíz lett, a románokkal közös vegyesvállalat, az Aqua Trans Mures S.A. azonban megmaradt. A vízimport kezdete azonban igencsak elcsúszott: 2011-ben még úgy tervezték, hogy 2013-ban már jön – méghozzá köbméterenként hatvan forintos áron – a romániai víz Magyarországra. Most úgy tűnik, négy évvel később tényleg elindul a vízimport.” 2017 nyaráról volt legutóbb szó, de arról, hogy az aradi víz megérkezett volna például Békéscsabára, nem találtunk információt. Amennyiben már ideérkezett volna, az ünnepélyes keretek között történt volna meg például Domokos László részvételével.

Békéscsaba, 2017. december 8.

F. I.

Emlékeztető 1.: „A Fidesz-kormány eltörölte a járulékplafont és eltörölte a havi kétmilliós jövedelemhatárt is. Így fordul az elő most már, hogy a sok esetben veszteséges állami cégek vezéreinek a fizetése ötmillió forint lett, és kapnak jutalmat, prémiumot is. Matolcsy György jegybankelnök túl a hatvanon is ennyit kap, és még néhány jegybanki alapítványból is jövedelmet húz. A jegybanki alapítványokba kiszervezett pénz ugyanúgy közpénz, mint a társasági adóba (TAO-ba) kiszervezett pénzek, amiből stadionok, focipályák sokasága épül már nemcsak itthon, hanem a határokon túl is. Ezeket persze fenn is kell tartani, mert átadás után veszteséget termelnek, hiszen se foci, se néző. Ezek pénzek bizony nagyon hiányoznak például az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ágazatból. A nyugdíjkasszát az ukrajnai nyugdíjasok immár évi 15 milliárd forinttal terhelik meg. A folyósítás egy 1962. évi, Szovjetunióval kötött szociális szerződés alapján történik.” (Részlet a Közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozását javasolják című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Saját fazonjukra igazították a választójogi törvényeket, a legelképesztőbb módon a fővárosit a választás előtti utolsó pillanatokban! A választókerületek határait a Kubatov-lista alapján átszabták, és választójogot kaptak a határon túliak. Azt, hogy melyik párt nyeri a választást, és ki lesz a miniszterelnök, már a külhoni levélszavazatok dönthetik el! Ez tény attól függetlenül, hogy az ő szavazatuk nem ér annyit, mint a belföldi szavazat, ez azonban pont elég ahhoz, hogy a Fidesz és Orbán Viktor még hosszú ideig a nyakunkon maradjon! Ez azzal lenne megakadályozható, ha a kedves magyar választópolgárok fele nem maradna otthon a szavazás helyett! Amennyiben a választáson a választók legalább 80-85 százaléka részt venne, gátat lehetne szabni a hazárdjátéknak!” Részlet A dübörgő sorosozás és a hazug közmédia elfedi a tényeket című írásból)

Emlékeztető 3.: „Orbán Viktor 2001-ben az Európai központi Bank befolyása alá helyezte a Magyar Nemzeti Bankot. Azóta se a magyar kormány, se a magyar Parlament, se a magyar választópolgárok nem gyakorolhatnak felügyeletet „saját” Nemzeti Bankjuk felett. Ezzel persze nem nagyon dicsekszenek!” (Részlet a Miért nincs pénze a magyarnak? című cikkből) Mindennek ellenére a jegybank minden kiadása a magyar adófizetőket terheli! Nyereségét a jegybank-elnök hat alapítványba következmények nélkül folyamatosan kiszervezi.