Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27179063

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Történelmi mélypont közelében a forint

329,6 közelében volt reggel 7:15-kor a forint az euróhoz képest, így már belátható távolságra van a 331-es történelmi mélypont – írja a napi.hu.

A jegybanki alapkamat 2016. május 25-e óta 0,9 százalék.

Az alacsonyan tartott jegybanki alapkamattal nagyon jól járnak az exportáló multik, és rosszul járnak az importra szoruló kis- és középvállalatok.

Jó nagy nyereség képződik rajta, vagyis nagyot kaszál a jegybank, de nem jár rosszul az állam sem. Bár a nyereséget a jegybank nem az államkasszába fizeti be, hanem kiviszi hat jegybanki alapítványba, ahol elképesztő költekezés zajlik, és haveri kifizetőhelyekként is működnek. A jegybank összes kiadása viszont a magyar adófizetőket terheli. Ez a kiadás hatalmas lehet, hiszen a jegybank vezérkarának már havi ötmillió forint a fizetése! A jegybankban működő különböző bizottságok elnökeinek és tagjainak is havi 3 millió forint feletti a jövedelme. A gépkocsik, épületek, számítógépes rendszerek, üdülők fenntartási költsége is tetemes. A jegybank állam lett az államban: nem tartozik felelősséggel sem a kormánynak, sem a parlamentnek. Évente elég akár boldog karácsonyt kívánnia a parlamentben a jegybank elnökének. 

Emiatt felpörög az infláció, ami az elszegényedő magyar társadalmat jócskán arcul csapja, mert jócskán megugrott és folyamatosan megugrik például az élelmiszerek ára. A világ legmagasabb, 27 százalékos áfája már csak hab arra a bizonyos tortára, amely hab alól állítólag már a tortát is kilopták… Az államadósság meghaladja a 31 ezermilliárd forintot, és jelentős az államháztartási hiány is. Ennek ellenére a fél világot támogatja az adónkból (vagy már lehet, hogy HITELBŐL) a kormány. Emiatt is egyre rosszabb állapotba kerül a hazai egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat, egyre több honfitársunk leszakad.

Békéscsaba, 2019. augusztus 28.

Anton

Emlékeztető:A német óriás beruházás megvalósulásakor olcsóbbá válik majd a németországi gyártás, mint a jelenleg versenyképes, de emberi munkaerőt is nagymértékben alkalmazó magyarországi termelés.  Ha a munkaerő költségek csökkennek az automatizálás eredményeképpen, már nem indokolt külföldön gyártani, tehát erre fel kell készülnie a magyar iparnak is” mondta az Atradius országigazgatója. (globális piacelemző) (Részlet Az elektromos autók és a robotizálás is veszélyezteti a magyar autóipart című cikkből)

Emlékeztető: „Van az országban egy 100–250 ezer ember, aki ennek az új uralkodó osztálynak a része. Van egy további 500 ezer ember, aki jól él, mert kapcsolódik valamilyen szinten hozzájuk. Van 1 millió ember, aki el van, és akkor ott marad 8 millió ember, aki nyomorog, leszakad, küszködik. A kormánynak az alapvető feladata az, hogy ezt a 7–8 millió embert becsapja.” (Róna Péter). A becsapást szolgálja az, hogy szinte a teljes médiát maga alá gyűrte a hatalom.