Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20743492

2019. március 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.

Szombathelyen nem tudnak mit kezdeni a 15 milliárdos stadionnal

Akkora a káosz az üzemeltetés körül, hogy a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője le is mondott.

Fotó: Varga György / MTI

Kicsit úgy tűnik, mintha Szombathelyen nem láttak volna túl az ünnepélyes átadón, mert az eredetileg 9 milliárdból épülő, végül 15 milliárdba kerülő stadiont valahogy üzemeltetni is kellene, de ez komoly nehézségekbe ütközik.

Végül a város jött ki legrosszabbul a sztoriból, mert jobb híján nekik kell pénzt ölni a fenntartásba, csak idén 350 millió forintot.

A Nyugat.hu  azt írja, hogy a két üzemeltető cég és a fenntartó között nem nagyon lehet tudni, hogy most ki, miért és kinek fizet. Valahogy úgy néz ki, hogy a város támogatja a Haladás Labdarúgó Kft.-t és a Haladás VSE-t, akik tulajdonképpen a város pénzéből veszik bérbe a stadiont a város cégétől.

Ez nem csak innen nézve tűnik bonyolultnak, mert a zűrzavaros üzemeltetés miatt lemondott Rácz-Racker Viktória, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A szombathelyi focicsapat tulajdonosa Homlok Zsolt, aki Mészáros Ágnes férje, vagyis Mészáros Lőrinc veje. Ez a csapat is új ruhába öltözik. Szombathelyen a stadion átadásakor derült ki, hogy nincs parkoló, amit majd újabb milliárdokért meg kell építeni. Valamennyi eddig átadott stadion veszteséges. Van olyan, hogy a debreceni 22 ezres stadionba 3000 néző van, és nem lehet tudni, hogy hány a fizető néző közülük, de állítólag a Grupama aréna is bőven veszteséget termel. Először foci kellett volna, akkor jöttek volna a nézők, és jöhettek volna a stadionok is. Felcsútra is lasszóval kell fogni nézőt. Elképesztő módon Ausztria kivételével minden országban építünk stadiont. Szlovákiában egyet felújítottunk (Dunaszerdahely) és egyet építünk (Révkomárom). A legtöbb magyar beruházás Erdélyben valósul meg, jut belőlük Ukrajnába is. Itthon a stadionok nagy előnyt élveznek, a magyar egészségügy, oktatás és a szociális ágazat nem igazán.

A Száz stadiont, ezret című korábbi írásunk elérhető ITT !   

Békéscsaba, 2018. augusztus 6.

F. I. – K. M. 

Emlékeztető 1.: „Arról is érdemes lenne szót ejteni, hogy miért támogatja a kormány a fél világot, miközben itthon egyre több a szegény ember? Miért nem azután ad egymilliárdot például lakástámogatás címén Szerbiába, miután itthon minden rendben van? Sajnos itthon folyamatosan zajlik a kilakoltatás! Rajtuk kell(ene) segíteni, mert ők itthon fizetnek járulékot és adót! Olyanok kerülnek utcára, akik új életet nem tudnak kezdeni, mert hiába vesztik el az életük értelmét jelentő otthonukat, tetemes hiteltartozást hurcolnak tovább magukkal. Hogy a történet még kerekebb legyen, a hatalom a járulékokat már adóként szedi be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is! (Részlet A fél világnak jut az adóforintjainkból című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Az egyik Fideszes potentát (Tilki Attila országgyűlési képviselő) arról beszélt, hogy majd a parlament még eldönti, hogy közpénz, vagy nem közpénz. Vagyis nem akarják kiadni az adatokat arról, hogy mire költik a magyar adófizetők pénzét! Ezt a társasági adót az államkasszába kellene befizetni, de nem oda utalják a vállalkozások, hanem az úgynevezett Tao-számlára. A tao-számla kasszakulcsa a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ, elnöke Csányi Sándor OTP vezérigazgató) kezében van. A válogatott és az NB I-es focicsapatok focistáinak fizetése 3 és 8 millió forint között szóródik, és adókedvezményt is élveztek eddig. Ettől az évtől már alig fizetnek adót abból a fizetésből, amely a magyar adófizetők pénzéből származik! Mindaddig mehet így, amíg a magyar foci eredményei alapján nem tényező Európában. Hát erre valószínűleg néhány évtizedig lesz lehetőség… Az unió szerint a tao-pénz állami támogatás, amit a magyar kormány tagadott, de a Kúria elismerte.” (Részlet a Csak a magyar választók előtt tagadta le Orbán Viktor, hogy a tao közpénz című cikkből)