Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27179761

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Szocialista honatya Teneriféről

Tóbiás József, az MSZP volt elnöke, Botka László egykori kampányfőnöke, hivatalosan jelenleg is „aktív” országgyűlési képviselő a családjával kiköltözött a Kanári-szigetekre, Tenerifére, mert a fia légúti problémákkal küzd – derült ki a Blikk jóvoltából.

A bulvárlapnak még nyilatkozott is a szocialista képviselő, egész pontosan azt mondta, a fia légúti problémákkal küszködött, és az orvosok javasolták, hogy olyan helyre kellene vinni, ahol nincs pollen, por és egyéb allergén anyagok.

Úgy néz ki, hogy ezért igen messzi, egzotikus körülményeket kellett keresnie a Tóbiás családnak. Persze egy igazi apa bármit megtesz a gyermeke egészségéért, ezt minden gúny nélkül gondolom. Azt azonban már nehéz szemöldökráncolás nélkül hagyni, hogy Tóbiás szerint honatyaként, nem gond az, ha a Kanári-szigetekről repül időnként Budapestre „lebontani” a NER-t.

Nem vált meg párt- és egyéb tisztségeitől sem, szerinte a képviselői munkáját ingázással is el tudja látni, a kérdéseket és az interpellációkat Tenerifén is meg tudja írni.

„Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges” – nyilatkozta a Blikknek. A bulvárlap ehhez hozzátette, hogy ebben a ciklusban Tóbiás csak három ülésnapon szólalt fel, és nem sok iromány fűződik a nevéhez, amióta kiköltözött. Tagja a törvényalkotási bizottságnak, de a jegyzőkönyvek tanúsága szerint csak egy ülésen tudott jelen lenni a nyolcból, akkor sem tett hozzá semmit sem a munkához, néma maradt. Mindezért 1,38 milliós képviselői tiszteletdíj jár az adófizetők pénzéből.

Tóbiás azt állítja, hogy nem végleg költöztek el, csak addig maradnak, amíg a fia egészségi állapota miatt szükséges, közben azért elkezdett spanyolul tanulni.

Három évvel ezelőtt a Népszavának adott interjújában pártelnökként még arról beszélt, az MSZP jövője azon múlik, képes-e szolidárisabb, igazságosabb, egyenlőbb társadalmat létrehozni annál, mint ami ma van, vagyis képes-e reményt adni. Azt is leszögezte, hogy ehhez erősíteni kell az MSZP baloldali karakterét. Nos, a Kanári-szigetekről ez aligha lesz hiteles.

Sebaj Tóbiás, a fiadnak gyógyulást és jó egészséget kívánok, ám fapados parlamenti képviselettel nem kéne átverni a választókat. A tenerifei wifi és egy repülőjegy kevés ahhoz, hogy valakiből valódi honatya legyen.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Lendvai Ildikó volt MSZP-elnök és volt frakcióvezető azt mondta, hogy JÓSKA, EZ ÍGY NEM FOG MENNI! Hogy hazajön-e, és eleget tesz a feladatnak, később derül ki. Addig is utalják neki a havi egymillió feletti parlamenti jövedelmet.  

Volt egy másik szocialista politikus is, aki kapta a parlamenti jövedelmet például a kórházi kezelés alatt is. Horn Gyula 1990-től 2010-ig volt tagja az Országgyűlésnek, 2007 szeptemberétől azonban, betegsége miatt, nem vett részt a parlament munkájában.

Békéscsaba, 2019. július 26.

F. I. – K. M.