Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26273044

2020. április 01.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Hugó napja van.
Holnap Áron napja lesz.

Szlovéniában veszteséges wellness-központot vett a kormány

Szlovéniában is keményen beleavatkozott az adónkból kormány a választási kampányba, mégsem nyert a támogatottjuk. A lendvai magyar jelölt viszont bent van a szlovén parlamentbe, és a magyar kormány választási ígéretének megfelelően már épül Lendván stadion is, lesz sportakadémia és megvettek egy veszteséges wellnes-központot. Vajon melyik haver jár jól vele? Hogy a magyar adófizetők járnak rosszul, az előre borítékolható.

Lényeg az, hogy a magyarok adója ne Magyarországon kerüljön elköltésre! Erről a mai bazári beszédben nem szónokolt a miniszterelnök. Habony Árpád már tv-csatornát is működtet Szlovéniában. Biztos nagyon szeretik őt a szlovén emberek is, legalább annyira, mint a magyarok. Januárban lemondott a baloldali szlovén miniszterelnök, lehet kezdeni megint az adónkból az ottani választási kampányt is.

„Ismét kiállt Janez Janša korábbi szlovén miniszterelnök az Orbán Viktor vezette magyar kormánypárt, a Fidesz európai néppárti (EPP) tagsága mellett” –- számolt be az Euractiv hírportál alapján a V4NA nemzetközi hírügynökség. Ismét Janez Jansa lehet a miniszterelnök-jelölt, aki a magyar kormány favoritja. A korábbi kampányban jelentős anyagi támogatást ígért a kormány egy szlovén vasútfelújításra, de volt ott egy másik botrány is. Erről bővebben ITT !

Lendva Trianon előtt Magyarországhoz tartozott, ma mintegy négyezer magyar él a 11 ezres településen. A horvátországi Eszéken is eszement sportberuházás zajlik az adónkból, ott aztán tényleg alig van magyar... Úgy látszik, mindig azt tartják szem előtt, hogy a magyar adófizetők véletlenül se járjanak jól. A nagy bevásárlásról bővebben ITT !

Békéscsaba, 2020. február 17.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A kommunizmus megbukott minden értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a meztelen életét és a zsákmányt.” (Márai Sándor) A kommunizmus szót be kell helyettesíteni a Fidesz szóval, és máris a jelen helyzetünknél tartunk!

Emlékeztető: „A gond az, hogy miközben ezekről beszél (noha tettei már az elvek és értékek terén is kifogásolhatóak) Orbán Viktor, Magyarország égető problémáinak megoldását nem mozdítja elő a kormány tevékenysége. Márpedig hosszú problémalistáról van szó: alacsony bérszínvonal (már nyugodtan nevezhetjük bérválságnak), az ezzel szoros összefüggésben álló kivándorlás, a nemzet fizikai és szellemi egészsége szempontjából fontos stratégiai ágazatok forráshiánya (egészségügy, oktatás), a német nagytőke, a multinacionális nagycégek helyzetbehozása a munkavállalói érdekekkel, illetve a kis- és középvállalkozásokkal szemben, az uniós források javának intézményesített korrupció általi elnyelése… lehetne még folytatni az áldatlan állapotok sorát, melyekből nem egy sikeres ország képe rajzolódik ki, bár kétségkívül az Orbán-rendszer politikai értelemben jelenleg még stabil. Arra azonban maga a kormányfő is egyértelműen utalt tusványosi beszédében, hogy 2020-ban gazdasági válságra lehet számítani. (Részlet a Nem azt kell nézni, hogy Orbán mit mondott, hanem azt, mit nem tett című cikkből) Ettől függetlenül jut a magyar adófizetők forintjaiból bőséggel a határon túlra és a fél világnak az itthoni dolgaink rendezése helyett! A külföldre történő pénzszórás előbb-utóbb válsághoz vezet itthon!