Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23892713

2019. október 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Lukács napja van.
Holnap Nándor napja lesz.

Szijjártó Péter Kanadában járt

Magyarország legnyugatibb állandó képviseletét nyitotta meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közép-európai idő szerint csütörtökön a kanadai Vancouverben. Az MTI-nek azt mondta, a képviselet létesítését a térségben adódó gazdasági lehetőségek, az ottani technológiai fejlesztések és az ott élő magyarsággal való kapcsolattartás, a magyar közösség segítése indokolta. (24.hu)

Szijjártó szerint Kanadában 400 ezer magyar gyökerekkel rendelkező ember él, közülük sokan az ország nyugati felében. A konzulátustól a kormány azt várja, hogy ellássa az ottani magyarok érdekképviseletét, segítséget nyújtson identitásuk megőrzésében, egyúttal újabb gazdasági lehetőségeket derítsen fel a magyar vállalatok számára – mondta.

Sok magyar ember hagyta el az 1956-os forradalom bukása után, és elég sokan telepedtek le Kanadában. Az ő leszármazottaikat is meg lehet célozni, kettős állampolgárságot adni nekik, és azt követően Fidesz-szavazókká lehet őket is tenni…

„Szijjártó Péter azt mondta, a kormány a magyar nemzetre olyanként tekint, amely világszinten van jelen, így a Kanada távoli pontjain élő magyarok is számíthatnak az anyaországra, a kormány támogatására.” A kanadaiak nincsenek rászorulva a szegény magyarok támogatására, ettől függetlenül még oda is lehet utalni az adónkból, ha már a fél világnak jut belőle. Arra tessék vigyázni, hogy itthonra ne nagyon maradjon!

Egy amerikai magyar alapítványnak az a feladata, hogy összeírja Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália, és a világ különböző országaiban élő magyar leszármazottakat, és ha nem tudnak már magyarul, tanítják őket. Mindből kettős állampolgár és Fidesz-szavazó lesz… Semjén Zsolt nemrégiben köszöntötte az egymilliomodik kettős állampolgárunkat! Sok ország megadja a kettős állampolgárságot, de nem ad hozzá választójogot, mert a választási eredmény következményeit nem ők, hanem az anyaországban élők viselik! Ők bizony inkább a haszonélvezői.

Békéscsaba, 2019. július 5.

F. I.

Emlékeztető: „Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek.” (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása – Offshore számlákon az államadósság duplája című 2012-es írásából) Ennek sem lett következménye, legfeljebb annyi, hogy időközben még néhány milliárd dollár kivándorolt! A hatalom engedélyével, immár nemzeti alapon!