Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25674999

2020. február 21.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.

Szerb fegyverkezés

Putyin Sz-400-ast küldött nekik: megsemmisíthetik a repülőt Zágráb felett – ezzel a címmel tudósított a horvát Express arról a hadgyakorlatról, amely a Szláv Pajzs 2019 nevet kapta, és amelynek keretében először vesznek részt külföldi hadgyakorlaton Sz-400-as orosz légvédelmi ütegek és Pancir-SZ1 típusú önjáró légvédelmi karcjárművek, ezúttal Szerbiában.

A zágrábi lap szerint Belgrád álma, hogy megvásárolja a legmodernebb orosz légvédelmi rendszert, az egyetlen kérdés csak az, mennyi pénz áll ehhez a szerbek rendelkezésére. Oroszország a pénz mellett még szilárdabb erődítményhez jutna a Balkánon és meglehetősen világos politikai üzenetet is küldene – figyelmeztetett a lap. (M. R.)

Forrás: Magyar Hang

sokkaljobb-kommentár: Leginkább Horvátország és Bosznia szenvedte meg a jugoszláv polgárháborút. Nemcsak Szerbia fegyverkezik, hanem Magyarország is… Szerbiába nagyon sok magyar adóforint repül át a kerítésen, valószínűleg azért is, hogy a szerb embercsempészek ne a határkerítéshez hordják a migránsokat. Remélhetőleg a pénzünk egy részét nem fegyvervásárlásra költik. Szerbiát is sokan hagyják el, és keresnek külföldön boldogulást, mint ahogy Magyarországról is jelentős a kivándorlás, amire a magyar kormány nem igazán figyel, inkább a vendégmunkások behordásával van elfoglalva! A szerb elnök egyébként a polgárháború idején Seselj vajda embere volt. Még miniszterelnökként ennek ellenére ellátogatott Srebrenicába a népirtás huszadik évfordulóján, ahol nem igazán fogadták őt szeretettel. Mi ebből a tanulság? Ne menjen olyan helyszínre, ahol emlékeznek a tetteire! Erről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. november 1.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.” (Edmund Burke) 

Emlékeztető: „Én csak Istentől félek – meg azoktól, akik nem félnek tőle.” (Otto von Bismarck, a Németországot egyesítő egykori kancellár)