Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27316896

2020. június 12.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Villő napja van.
Holnap Antal, Anett napja lesz.

Szeptember elején rendezik az előrehozott választást Ausztriában

Alexander Van der Bellen, Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache

Szeptember elején rendezik meg az előrehozott parlamenti választást Ausztriában - derült ki Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóját követően.

Az MTI szerint Kurz hangsúlyozta, hogy elsődleges fontosságú számára a kormány stabilitásának és tárgyalóképességének megőrzése a választásig.

A kancellár szombat este jelentette be, hogy felbontja a koalíciót az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ), miután annak vezetője, Heinz-Christian Strache egy korrupciós botrány miatt lemondani kényszerült alkancellári és pártelnöki tisztségéről.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Nemrégiben Orbán Viktor miniszterelnök vendége volt Strache, a most megbukott osztrák alkancellár. Az ausztriai helyzetet példaértékűnek nevezte akkor a miniszterelnök. Az alkancellár lebukásához vezető hanganyagon az alkancellár többször említi Orbán Viktor nevét, példaértékűnek nevezve, hogy ez mintát adhat Ausztriának is, hogyan kell a sajtót legyűrni. Most Havasi Bertalan sajtófőnök azt mondta, hogy a kormány nem foglalkozik üzletei ügyekkel… A Jobbik vizsgálatot, vizsgáló bizottság felállítását követeli.

Az alkancellár lemondását okozó 2017-ben Ibizán készült  videón elhangzik példaként  a magyar média kormány alá gyűrése.  Amikor Strache a 700 ezres példányszámú Kronen Zeitung osztrák bulvárnapilap megszerzéséről ábrándozik, Orbán Viktor médiabirodalmát tekinti példának és Heinrich Pecina osztrák vállalkozó közvetítői szolgálatait ajánlja az állítólagos orosz befektetőnek. Pecina – aki bezárta a Népszabadságot és a Mediaworks-öt átjátszotta kormányközeli köröknek – tagad, szerinte soha nem volt köze a videón tervezgetett akcióhoz.

„Amibe Strache belebukott, az Magyarországon egy működő rendszer!” Az alfahir.hu részletes összeállítása a történtekről ITT

Békéscsaba, 2019. május 20.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Orbánéhoz hasonló médiabirodalomról álmodozik (álmodozott) a szélsőjobbos osztrák alkancellár és ezért sok mindenre hajlandó lenne. Az Ausztriát tegnap este óta megrázó botrányban kiderült: a Népszabadságot bezáró, a Mediaworksöt Mészáros Lőrincnek átjátszó Heinrich Pecina valóban csak egy stróman volt és úgy tűnik föl, hasonló szerepet máskor is hajlandó lenne játszani.” (Részlet az Orbánig ér az osztrák szélsőjobb Ausztriát megrázó botránya című cikkből)