Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25773501

2020. február 28.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.

Szavazatvásárlás, vagy nyugdíj-biznisz? (videókkal)

A Heti Napló riportműsora az ukrán határ mentén zajló, magyar nyugdíjért és szociális lehetőségekért, ingyenes betegellátásért idelátogató ukrajnai nyugdíjasokról.  2018 áprilisában már tömegesen szállították át kisbusszal őket Szabolcsba a Fideszre szavazni…

Mekkora költséget jelent ez a magyar államnak, vagyis a magyar adófizetőknek? Egy másik változat szerint a magyar nyugdíjasokat rövidítik meg azzal az összeggel, amit az ukrajnai nyugdíjasoknak adnak. Egy szabolcsi járulék- és adófizető, sok éves munkaviszonnyal rendelkező nyugdíja 70 ezer forint körül van, az Ukrajnából átjáróé minimum ennek a duplája, de némi adatszolgáltatási csalással már akár 300 ezer forint is lehet a nyugdíjuk…

Rétvári Bence államtitkár ennek költségeivel kapcsolatban 2016 nyarán azt válaszolta egy kérdésre, hogy több mint 13 milliárd forint megy el ukrán és orosz nyugdíjasokra. Közben eltelt három esztendő, és egyre csak jönnek. A költségek immár akár a 20 milliárd forintot is meghaladhatják.  Valami kis vizsgálódásféle lehetett, de az messze nem az igazi. Ukrajna nem uniós tagállam, és a magyar–ukrán határ egyben schengeni határ is. Előbb-utóbb az Európai Uniónak is szemet szúrhat ez a förtelmes forgalom, és főleg az, hogy az uniós parlamenti választáson is szavazni fognak, persze, hogy a mindezt lehetővé tevő Fidesz-listára! És közben zajlik a cigaretta, és valószínűleg a kábítószer-biznisz is.

Ideje lenne Szabolcs–Szatmár–Bereg megyét visszavenni Ukrajnától, bár lehet, hogy elég sokan vannak már bejelentkezve Budapestre és a Hajdúságba is. Őszre már azokban a falvakban, ahová sokan bejelentkeztek, ők fogják megválasztani a MAGYAR önkormányzatokat is. Van már olyan település, ahová több a bejelentkező, mint a település lakossága. 2010 előtt 800 fő körül volt az Ukrajnából magyar nyugdíjért járók létszáma, ami a 2010 utáni első fülkeforradalmi, parlamenti kétharmadot jelentő választás után futott fel, és azóta is áramlanak befelé. A nyírmeggyesi jegyző a napokban intézkedést kezdeményezett az „üzletág” ellen. Hogy a kormány leállítja-e majd a vizslatását, az később fog kiderülni.

Nem a kárpátaljai magyarok ellen szólnak a magyar nyugdíj kiáramlását szóvá tevők, hanem a TÖRVÉNYTELENSÉG, a hamis állandó lakoskénti bejelentkezések, a hamis kijevi adatszolgáltatás ellen. Aki Magyarországra állandó lakosként bejelentkezik, az éljen is itt, és költse el itt a juttatást. Nagy igazságtalanság ez azokkal szemben, akik itt dolgozták le az aktív életüket, itt adóztak, itt termeltek, és nekik fele annyi (vagy még annyi se) nyugdíj jut, mint az Ukrajnából átjelentkezőknek. Természetes, hogy Ukrajnának tetszik ez a lehetőség, hiszen megszabadul egy rakás nyugdíjfolyósítástól, ráadásul a magas magyar nyugdíjat az érintettek Ukrajnában költik el. Hogyan is zajlik mindez, mi teszi ez lehetővé, erről a hat évvel ezelőtti összeállításunk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. február 5.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: