Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25638042

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Szíjjártó Péter Panamában járt

Panamában néhány honfitársunk lebukott  2016-ban mint adóparadicsomi ügyfél.  Más országokban lett következménye az ilyen buktának, nálunk azonban annak sem. Zajlott ott letelepedési kötvényárusítás is. Mert ha pénzed van, annyi mindent megvehetsz! Magyar iratokat és letelepedési lehetőséget is…

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Juan Carlos Varela elnök találkozója Panamavárosban 2019. április 10-én.

Fotó: Mitko Sztojcsev / MTI

Magyar képviselet is nyílik Panamában a déli nyitás stratégiája keretében. Az ország a Panama-csatorna révén közlekedési, kereskedelmi, biztonsági és stratégiai szempontból egyaránt megkerülhetetlen – mondta a külügyminiszter, aki fő tárgyalópartnerei mellett Juan Carlos Valera államfővel is találkozott. (index.hu)

A Panama-csatorna építése során (1885-1913) óriási volt a korrupció, és Panama azóta is a korrupció egyik keresztneve. Részlet a történetéből a wikipédiáról: „A munkálatok 40%-os készültségi állapotban voltak, amikor a francia csatornatársaság csődöt jelentett. Az eredetileg tervezett 120 millió dollár helyett a számla már ekkor 235 millió dollárra rúgott. A csatornaépítő társaság összeomlása hatalmas botrányt okozott Franciaországban. Heves antiszemita támadások érték a csatornaépítésben szerepet játszó zsidó származású spekulánsokat. 104 törvényhozót érintettek a korrupció szétfutó szálai. Megszületett a „panamázás” fogalma, amivel azóta is a tisztességesnek látszó, de valójában nyerészkedő, korrupt, törvénysértő, ezért botrányos üzelmeket illetik.” Az építkezést végül is 1914-ben Amerika fejezte be. A Panama-csatorna 1999-ben került Panama állam birtokába.

A letelepedési kötvényeket először az Államadósság Kezelő Központ árusította, de szinte azonnal lecsapott a nagy lehetőségre a forgalmazást illetően Rogán Antal, aki akkor még a parlament gazdasági bizottságát vezette. Elég gyorsan létrejött a törvény, és megkezdődött a nagy haszonnal járó üzlet. Még az Észak-Iraki Erbilben (amely mellett a magyar zsoldosok őrzik adómilliárdjainkért a Mol olajkútjait!) is árusították. A kötvény ára mindenestől cirka 350 ezer euró. Öt év után kamatokkal terhelten vissza kell őket vásárolni, de ezt már nem a Rogán-féle haveri kör teszi meg, rátolták a kötelezettséget a magyar adófizetőkre. 2017-ben már 30 milliárd forint kár ért emiatt bennünket, de mivel évente emelkedett az eladott kötvények száma, 2018-ban ez már jóval több lehetett.

Korábban temérdek kereskedőházat nyitottak, szinte még a sivatagban is. Fel is töltötték őket jól fizetett állásokban Fideszes haverokkal. Nemrégiben bezártak, és maradt utánuk vagy 700 millió forint kár. Felelőse ennek se lett. Annyi azonban történt, hogy esetenként átnevezték őket és düböröghetnek tovább.

Járt Szijjártó Péter a Fülöp-szigeteken is, ahol kezet fogott Dutarte diktátor elnökkel is. Erről bővebben ITT !

Hordják kifelé az adónkat az országból a kommunista Vietnámba, Mongóliába, Mianmarba (ahol nem az üldözöttek kapták a támogatást, hanem az üldözők!), és néhány ázsiai diktatúrába is, de eljut bőven az adónkból a népességrobbanás előtt álló Afrikába is. Ghánában például sportkomplexumot építünk. Jönnek befelé magyar ösztöndíjjal tanulni a külföldi diákok, miközben a magyar diákokra már akkora tandíjakat szabnak ki, hogy diákhitel vagy szülői segítség nélkül képtelenek kifizetni.

Vajon a magyarországi belső helyzet miért nem legalább ilyen fontos a nemzetinek és kereszténynek mondott hatalomnak, mint a nagyvilág támogatása? A jövedelemhez alig jutó társadalmat 58 különféle adó sújtja, és mi fizetjük a világ legmagasabb, 27 százalékos áfáját is. Az egykulcsos személyi jövedelemadóval nagyon jól jártak a magas jövedelműek, és nagyon ráfáztak a jövedelemhez alig jutók…

Békéscsaba, 2019. április 12.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből)

Törökországot az Európai Unió és az ENSZ bőséggel támogatja, pl. abból a tagdíjból, amit Magyarország is befizet! Miért ez a rettenetes plusz teher? Ennyire jól áll Magyarország? Hogy a történet még szebb legyen, jócskán jönnek át török segítséggel a migránsok Görögországba! A Balkánon már kezdenek feltorlódni! Normálisan működő ország ilyet nem tenne! Ráadásul Törökország nagyon elment a diktatúra irányába.

Emlékeztető: „Van az országban egy 100–250 ezer ember, aki ennek az új uralkodó osztálynak a része. Van egy további 500 ezer ember, aki jól él, mert kapcsolódik valamilyen szinten hozzájuk. Van 1 millió ember, aki el van, és akkor ott marad 8 millió ember, aki nyomorog, leszakad, küszködik. A kormánynak az alapvető feladata az, hogy ezt a 7–8 millió embert becsapja.” (Róna Péter). És már meghaladja az egymilliót a választójoggal is felruházott kettős állampolgárunk... A május 26-ai az uniós választáson már részt is fognak venni.