Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27025964

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Százmilliós kamuprojektekre bukkant a kormány Simonka birodalmában

Súlyos szabálytalanságok miatt két, Dél-Békésben folyó, EU által támogatott projektet függesztett fel az Emmi. A tárca 100-100 millió forint visszafizetését írta elő.

Szolgáltatások, workshopok, állásbörzék és képzések lesznek a mezőkovácsházi központban, a projekt 199 millió forint uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul majd meg – adta büszkén hírül egy 2018-as közlemény, milyen nagy segítséget jelent a Dél-békési Jövőkép Nonprofit Kft. vezetésével megvalósuló pályázat a munkanélküliségtől sújtott térségben.

A „Nők, család, munkavállalás – szemléletformáló program a Dél-Békési térségben” című projekt legfőbb küldetése a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása volt a mezőkovácsházi járásban. Legalább 500 embert kívántak bevonni a projektbe.

Megdöbbentő egyezések

Volt egy másik projekt is, aminek szintén ugyanez volt a célja, ugyancsak a nőknek kívánt volna segíteni, de Tótkomlóson. Még a bekerülési összege is ugyanakkora volt, mint a mezőkovácsházinak, sőt, úgy fest, a pályázat írói nem sokat szöszöltek, ugyanazt a szöveget adták be mindkét esetben, hiszen még a helyesírási hibák is ugyanazok voltak.

Ez annyira feltűnő volt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumánál szabálytalansági gyanú miatt valakik bejelentést tettek, a tárca pedig kénytelen volt utánajárni a dolognak.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: magyarnarancs.hu

A bírósági szünet miatt húzódik a korrupció miatti ítélkezés. Erről ITT !

sokkaljobb-kommentár: Simonka György mentelmi jogát a parlament felfüggesztette, de ugyanúgy nyeri a pályázatokat és szavaz a parlamentben, mintha mi sem történt volna.

A mostani botrányban szereplő milliókat a tótkomlósi és a kaszaperi önkormányzatnak kell Simonka helyett visszafizetni. Egyik önkormányzat sem fideszes, hát akkor fizessenek ugyebár…

Békéscsaba, 2020. május 11.

F. I. – M. K. M.  

Emlékeztető: „A miniszterelnök közvetlen környezetében tenyésző MAGÁNÉRDEK rendre a közérdek elé kerül – ennek iskolapéldája a Mátrai Erőmű Zrt. ügye –, ez a szivattyú az elmúlt években megfosztotta a fejlődéshez szükséges erőforrásoktól a humán szférát, kiemelten az egészségügyet és az oktatást. Csak remélhetjük, hogy ezt a vétkes mulasztást az előttünk álló megpróbáltatás idején áthidalja a katonás mozgósítás, de leginkább a frontvonalban küzdők hősies, minden elismerésünket megérdemlő erőfeszítése. Akik évek óta nem kérnek mást, mint a normális, a XXI. században elvárható munkafeltételek biztosítását, illetve felelősségteljes munkájuk méltó elismerését. Egy erős állam komolyabban vette volna ezt az igényt.” (Részlet a Hol lakik az erős állam? című cikkből)