Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27218009

2020. június 04.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Bulcsú napja van.
Holnap Fatime napja lesz.

Százmilliárdnál is többet költhet a Vajdaságra a magyar kormány

Újabb fejlesztési ciklus indul a vajdasági gazdaságfejlesztési program keretében, amelynek köszönhetően jövőre további nagy beruházások valósulhatnak meg – közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

A gazdaságfejlesztési program lebonyolítását végző Prosperitati Alapítvány szombat reggel egy kérdőívet bocsát rendelkezésre az interneten, amelyben arra keresik a választ, milyen irányú fejlesztésekben gondolkodnak a vajdasági vállalkozók. Olyanok válaszait várják, akik 100 ezer eurót meghaladó fejlesztésekben gondolkodnak. 

„Az eddigi fejlesztések során is kikértük a potenciális pályázók véleményét, mert az a meggyőződésem, hogy mindig a közösségi érdekeknek és igényeknek kell megfelelni” – hangsúlyozta Pásztor István.

A kiíró szándéka szerint a pályázatok az idegenforgalom, a mezőgazdasági feldolgozóipar és a technológiailag előrehaladott ipari tevékenységet támogatják. A nagyléptékű fejlesztésekre vonatkozó pályázatokat az év végén írnák ki, és a következő év közepén már meg is kezdődhetne a megvalósításuk. 

A következő hároméves gazdaságfejlesztési ciklusban körülbelül kétszer akkora mértékű beruházásra lehet számítani, mint az első fejlesztési ciklusban. Ez azt jelenti, hogy 2019-2021-ben akár 100 milliárd forint fölé is emelkedhet a magyar kormányzati költekezés a Vajdaságban.

A magyar kormány és a Vajdasági Magyar Szövetség közös vajdasági gazdaságfejlesztési programjának első, 2016-2018-as szakaszára Budapest kezdetben 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget.

A programban a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, az idegenforgalomra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezték, a cél a fiatalok külföldre vándorlásának megállítása, valamint a folyamat visszafordítása volt. A gazdaságfejlesztési program második szakasza az idén indult. 

Forrás: szeged.ma (2019. július)

sokkaljobb-kommentár: Annyi adóforintunk repül át a határainkon túlra, ami már bizony megrengetheti a hazai költségvetést. Vajon honnan van erre pénz? Csak nem hitelből – tovább növelve a 31 ezermilliárdos államadósságot, vagy növelve az államháztartási hiányt? A Vajdaságban Trianon 100 éves évfordulóján ünnepségek lesznek, amit lehet, hogy magyar adóforintokból fognak finanszírozni? Mennyi jut ebből a szerb embercsempészeknek, mert valószínűleg ők védik meg a határt, nem a kerítés és a magyar rendőrség.  

A szerb elnök nagy barátja Orbán Viktornak és kormányának. Seselj vajda embere volt a polgárháború idején, a főnöke kikerült néhány évre Hágába, de ő nem. A testvére állítólag itt tölt be a Vajdaságban valami fontos pozíciót.

A temérdek határon túli támogatás miatt a magyar adófizetők húzzák majd a rövidebbet, vagyis az adakozó hatalom ELTARTÓI! Könnyen lehet, hogy ezzel éket vernek a határon belül és a határon túl élő magyarok közé. Ukrajnába és Romániába is nagyon sok pénzünk megy ki, de jut belőle még az euróban fizető Szlovákiának is. Legközelebb Ausztriába is küldenek támogatást? Hogy mi lesz így a magyarországi egészségüggyel, oktatás, szociális ágazattal, a kilakoltatott és ezután kilakoltatandó magyarországi magyarral, az miért nem éri el a kormány ingerküszöbét? Az ELTARTÓIRA igazán illene odafigyelni!

Mennyiben járul ez hozzá ez a nagy adakozás az egyre növekvő államadóssághoz és államháztartási hiányhoz, és mekkora szerepe van abban, hogy az uniós tagállamok között sereghajtók lettünk. Már csak Bulgáriát kell megelőznünk, ők még utánunk vannak… Ha Szerbia 100 milliárdnál is többet kap, mennyit kaphat Románia vagy Ukrajna. De jut már az adónkból a régóta euróval fizető Szlovákiába is úgy, hogy közben egyre nő az államadósság, és csaknem romokban a forint!

Ha így folytatja a kormány, ez is sikerülni fog…

Békéscsaba, 2019. augusztus 30.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Világszerte zajlik most már a magyar adóforintjaink szétszórása Panamától Mongóliáig, Ázsiától Afrikáig! Úgy tessék már osztogatni, hogy valamennyi azokra is jusson, akik befizették az adót, és akik ELTARTJÁK ezt az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalmat! Minél több az ilyen pénzszórás, annál népszerűbb a kormánypárt. Ez a társadalom fordítva van bekötve, amiből villanyszerelők szerint nagy probléma lehet…” (Részlet a Május 26-án már több mint egymillió kettős állampolgár szavaz című cikkből) A következő országgyűlési választáson még ennél is jóval több fog, mert zajlik a szervezés Amerikában és Ausztráliában is. A helyhatósági választáson szerencsére nem szavaznak…