Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110430

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Steinmetz Ádám: „Nincs szándékomban elhagyni a frakciót”

Steinmetz Ádám marad a Jobbik-frakcióban. Ha a politikai közössége megvonná tőle a bizalmat, akkor visszaadná a mandátumát. Nála a képviselőség nem egzisztenciális kérdés.

Steinmetz Ádám neve rendszereresen felmerül a kormánypárti sajtóban, amikor a lakájmédia a Jobbik szakadásáról ír. Az olimpiai bajnok vízilabdázóból lett képviselő soha nem tagadta, hogy régi, személyes kapcsolata van a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott Dúró Dórával, és azt sem, hogy kizárását a frakcióból nem támogatta.

„Nincs szándékomban elhagyni a frakciót” – szögezte le kapásból Steinmetz Ádám, majd hozzátette, a Jobbik listájára szavazóknak köszönhetően került a parlamentbe, és azt a közel 16 ezer embert is képviseli, aki megtisztelte őt a bizalmával a választókerületében.

Viszont megvan a véleménye arról, hogy a Jobbikból távozó politikusok megtartják a mandátumukat.

„Lelkük rajta! Ha a bizalmat a politikai közösségem megvonná tőlem, vagy úgy érezném, és itt Apáti Istvánra és Fülöp Erikre gondolok, hogy nem tudok tovább ennek a közösségnek a részeként politizálni, akkor visszaadnám a mandátumomat. Nyilván, ezt a helyzetet csak súlyosbítja a Szent Koronára tett esküjük is” – jelentette ki Steinmetz Ádám.

„A sportban egy jó játékos mindig kap ajánlatokat” – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy kapott-e megkeresést a Mi Hazánktól. A most távozók további munkájához sok sikert kíván, és őszintén reméli, a politikai munkásságuk nem arról fog szólni, hogy a korábbi bajtársaikat nemtelen eszközökkel támadják.

A Mi Hazánk esetleges frakcióalapítása kapcsán érdeklődve várja a fejleményeket, de ha ez fideszes támogatással mégis bekövetkezik, abból már konkrét következtetéseket is le lehet majd vonni – magyarázta Steinmetz Ádám.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Dúró Dóra bejelentette, hogy a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban a Fidesszel fog szavazni. Lehet, hogy már Volner Jánosék döntéséről tudott a Fidesz, ezért napolták el erre a hétre a parlamenti szavazást! Toroczkai László csütörtökön az ATV-ben arról beszélt, hogy hamarosan parlamenti frakciója lehet a pártjának. Ehhez az kell, hogy meglegyen az öt fő, és a házelnök előterjesztésére a kétharmad azonnal meg is szavazza. A hét végén pedig megtörtént az, aminek nem lett volna szabad megtörténnie! Volner Jánost sok alapszervezet szerette volna elnöknek, de ő nem indult a posztért, Brüsszelbe készült, vagy készül. Immár lehet, hogy Fidesz-színekben jut ki?

Hány pártot fog még ledarálni a Fidesz? Adja Isten, hogy minél előbb rá is sor kerüljön, elvégre jegenyefák nem nőnek az égig! Egyszer csak visszanyal a fagyi…

Békéscsaba, 2018. október 9.

F. I. – K. M. 

Emlékeztető 1.: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)

Emlékeztető 2.: „A szerző szerint a Terror Háza Múzeum igazgatója, a milliárdos üzletasszony szándékainak eléréséhez „a nagytőke képviselőiben lelt társakra”, konkrétan Nobilis Kristóf milliárdos üzletemberben, az Index tulajdonosában, Spéder Zoltánban, aki nemrég még az OTP második embere volt és Bajnai Gordon kormánybiztosban.” (Részlet az Új párt Orbán leváltására? című cikkből – 2007. január 16.)