Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27189233

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Stadionok országa leszünk?

Magyarországon állítólag 19 stadion fog épülni.

A legnagyobb a Népstadion helyén felépülő Puskás Stadion, vagy Puskás Aréna lesz. Az építkezést Mészáros Lőrinc cége folytatja, miután a beruházási lehetőséget eredetileg elnyerő céget is megszerezte. A Népstadion alkalmas volt atlétikai versenyek rendezésére is, a Puskás Aréna nem lesz rá alkalmas. A 200 milliárdos költséget lehet, hogy további 200 milliárddal megfejelik, mert építeni kell atlétikai stadiont is. Elvégre bevállalta a kormány az atlétikai világverseny megrendezését is, amivel valószínű, úgy járunk, mint a vizes vébé költségeivel. Az is úgy elszállt, mint a sóhaj. Mint ahogy minden közbeszerzés el szokott szállni.

Az eddig megépült stadionok mind veszteségesek, mert se foci, se néző. Ráadásul szinte mindet óriási méretűre építették, ami tovább emeli nemcsak a beruházási, hanem a fenntartási költségeket is. Debrecenben 22 ezer nézős a stadion, de elég lett volna fele ekkora, mert előfordul még olyan eset is, hogy 3000 néző van jelen.

Hatalmas lett a szombathelyi stadion is, amely a Haladás Sportkomplexum hangzatos nevet viseli. Megjelent az interneten, hogy ég éjszakánként a pályavilágítás. Aztán kiderült, hogy a fűszolár van bekapcsolva, vagyis a fűre vigyáznak, nehogy kifagyjon. Kell még parkolót is építeni hozzá. A tulajdonos Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje, akinek cége fogja felújítani több mint egymilliárdért a szombathelyi sportligetet.

Van már jó néhány fociakadémia az adónkból fenntartva, de onnan nem igazán kerülnek ki focisták. Divat lett külföldi focisták „beszerzése”. Ha nem kerülnek ki az akadémiákról focisták, akkor nem kellene őket akadémiának nevezni, esetleg be kellene szüntetni a tevékenységüket. A legtöbbe a felcsúti akadémia és a további felesleges sportberuházások, valamint a kisvasút kerül kedves mindnyájunknak! 12,5 milliárdos költséggel nemrégiben épült ott egy sport- és konferenciaközpont. Az 1800 lakosú faluban! A stadionjuk akkora, ha minden lakos elmenne a meccsre, három ülőhely jutna neki.

A román sajtóban megjelent, hogy 8 millió forint a fizetése egy-egy első osztályú (NB I-es) csapatban focizó futballistának Magyarországon. Az igaz adatokról nem hajlandók nyilatkozni az illetékesek, de az adat valószínűleg igaz lehet. És hát jelentős adókedvezményt is kapnak, miközben a teljesítményük ezt nem indokolja! Tavaly év végén Semjén Zsolt törvényjavaslatot terjesztett be a további fizetésemelésükre. Erről bővebben ITT

A szegedi 10 milliárdos stadion a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában fog megvalósulni, ahol kápolna is épül. Mire elkészül, még az is lehet, hogy lesz rangos focicsapat is. Egyelőre az még nincs, a gombhoz most varrják a kabátot. Bár a kápolnában lehet majd akár misézni is.

Épülnek most már a stadionok a határaink mentén végig – Ausztria kivételével. Vajon azokat is a magyar adófizetőknek kell majd fenntartania? Nemrégiben jelent meg arról a hír, hogy a szlovéniai Lendván is építünk egy stadiont kétmilliárd forintért. Miután a stadionok építése lassan a végéhez közeledik, elkezdik építeni a jégcsarnokokat és nemcsak itthon, hanem ugyanígy körbe a határaink mentén.

Aki Magyarország, főleg a magyar vidék sorsát kicsit is ismeri, elképed azon, hogy a lepukkanó félben, vagy már lepukkant területek miért nem érik el a nemzetinek és kereszténynek mondott kormánynak az ingerküszöbét? Miért csak a stadionok és a temérdek felesleges beruházás a fontos? Rengeteg fa esik áldozatul a megalomániának, és betontengerré alakul át az ország, főként a főváros. A nyári hőségek fokozódnak, ami elől vajon hová fog menekülni a városi lakosság?

Egy régi kedvenc mondás: Nyugi dagi, nemcsak foci van a világon! Nálunk egyelőre övé a főszerep!

Békéscsaba, 2019. január 25.

Anton

Emlékeztető: „A költségeket az adónkból a TAO-ba átpakolt milliárdokból fedezik, vagyis mi valamennyien fizetjük. A TAO kasszakulcsát Csányi Sándor kezeli, a legtöbb támogatást mindenkor az Orbán Viktorhoz és Mészáros Lőrinchez köthető Felcsút kapja. Nem jár rosszul Seszták Miklós Kisvárdája, de Tállai András Mezőkövesdje sem. Az, hogy a magyar társadalom ezzel is rosszul jár, nem okoz az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalomnak gondot. Annyi már az államtitkár és az államtitkár-helyettes, valamint az ilyen-olyan kormánymegbízott, vagy kormánybiztos, mint égen a csillag. Sok bába közt elvész a gyerek, mert kormányzás az nincs. A propaganda és az adóforintjaink szétszórása a nagyvilágba, az nem kormányzás, hanem a társadalom ellehetetlenítése!” (Részlet az Oligarchaháború – ezt a számlát is mi fizetjük! című cikkből)

Emlékeztető: „A jegybank összes kiadása (több mint ezer alkalmazott munkabére és járulékai, az összes rezsi) a magyar adófizetőket, nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti, ahol elképesztő vásárlások, rokoni összefonódások vannak. Mivel a jegybank állam lett az államban, ezért szabadon gyakorolja ezeket a cselekedeteket. Néhány újságíró feltárja a tényeket, de változás nem történik. A forint gyengülése vagy gyengítése nem érinti meg a jegybank monetáris tanácsát, ezért nincs változás. Az ezen keletkező hatalmas nyereség is az alapítványokhoz kerül? De mi lesz a sorozatosan nagyon rosszul járó magyar társadalommal?” (Részlet a Hatalmas siker: elértük az éves államháztartási hiány 121 százalékát című cikkből)