Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23892606

2019. október 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Lukács napja van.
Holnap Nándor napja lesz.

Sportberuházások a határaink mentén is

Egymilliárdért épít a kormány birkózóakadémiát Szerbiában

Magyarkanizsán 963 millió forintért létesít birkózóakadémiát a kormány. A pénzt az ötmilliárdos, magyarországi sportlétesítményekre szánt keretből vonja el. Magyarkanizsára elég sok romát telepített be a koszovói maffia. A beruházásnak a Birkózó Szövetség elnökeként Németh Szilárd honvédelmi államtitkár, volt rezsibiztos lesz a gazdája.

Topolyán több mint három milliárdért focival kapcsolatos létesítmények valósultak meg. Az avatóünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is ott volt. Edzésbemutatót kaptak ajándékba a nézők és a vendég – szerb nyelven.

Stadionok épülnek, fociakadémiák végig Ausztria kivételével a határ mentén, amelyeket fenn is kell majd tartani. Épült valami sportlétesítmény az újabban nagy haver RMDSZ elnökének a szülőfalujában is.

Itthon az eddig átadott stadionok mindegyike jócskán veszteséges. A Fradit 17,5 milliárd forinttal támogatták, és jelentős támogatásokat kapott a Felcsút, a Kisvárda, a Mezőkövesd is. Szombathelyen is feleslegesen nagy stadion épült, most meg kiesett a csapat az NB I-ből. Az államkassza helyett a TAO-ba utalt társasági adóval kapcsolatos felhasználási adatokat úgy kell kiperelnie a tényfeltáróknak, nem igazán szereti a nyilvánosságot ők sem, és a jegybank sem. Amelynek összes kiadását a magyar adófizetők állják, a nyereségét meg kiviszi hat jegybanki alapítványba, ahol elképesztő költekezések zajlanak.

A Balkánon előszeretettel avatkozik bele a választási kampányokba a Fidesz. Macedóniában elbukott a támogatottjuk, aki már a vendégszeretetünket élvezi. Ugyancsak elbukott a szlovén támogatottjuk. Érdekesség, hogy mind a két támogatottjuk korrupció miatt kapott a hazájában két év börtönt.

Támogatják már a fél világot! Erre csak két példát említünk meg itt és most!

„Életfontosságú mentőkötélnek nevezte Orbán Viktornak írt köszönőlevelében a nigériai Sokoto megyéspüspöke azt az 1 millió eurós támogatást, amit Magyarország biztosított a Hungary Helps Program keretében az afrikai egyházmegyének; egyben kifejezte meggyőződését, hogy a magyar segítség hozzájárul a nehéz helyzetben lévő emberek hazájukban maradásához a kivándorlás helyett – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden. A magyar kormány június elején határozott a nigériai keresztény és más üldözött kisebbségekhez tartozó családok támogatásáról, ezen közösségek helyben maradásának elősegítéséről.” (Részlet a Megköszönte az egymillió eurós segélyt egy nigériai megyéspüspök című cikkből, 2019. június 25.) A nagyvilágnak jut az adónkból, itthon egyre rosszabb helyzetbe kerül már nemcsak az egészségügy! Nigériának 200 millió lakosa van, népességrobbanás előtt állnak. Ott van a világ egyik legerősebb terrorszervezete, a Boko Haram.

Ghánában sportközpontot építünk, és mennek ki oda is a segélyeink.

Mianmar (korábbi nevén Burma) katonai junta uralma alatt áll. Sem az Európa Tanács (egyik tagja Orbán Viktor) döntése,  ahol április 29-én további egy évvel meghosszabbították a Mianmar elleni szankciókat, sem a katonai junta dicstelen tevékenysége nem zavaró tényező. A világon egyedül Magyarország támogatja őket, és nem az üldözötteit...  „Európának és benne Magyarországnak az a biztonsági érdeke, hogy Mianmarból ne induljon ki ilyen több százezres migrációs hullám. Ezért Magyarország támogatja Mianmart erőfeszítéseiben, hogy úrrá legyen a jelenlegi helyzeten” – húzta alá Szijjártó, aki kifejtette, hogy Magyarország támogatja Mianmart a demokratikus intézményrendszer maradéktalan kiépítéséhez szükséges reformokban és az ország gazdaságának stabilizálásában, hogy megszűnjenek a migrációt kiváltó politikai és gazdasági okok. A magyarországi helyzet ennyire rendben van Szijjártó úr? Nem mellesleg Mianmar a világ második legnagyobb kábítószergyártója...

A kommunista Vietnámban kórházat építünk, és épül egy magyar művelődési ház Hanoiban, Vietnám fővárosában.

A hatalmas államadósság, államháztartási hiány, a kínai és az orosz hitel maga is agyoncsapná édes hazánkat, a tetejére még rárakják a temérdek itthoni és külhoni sport- és egyéb beruházásokat és fenntartási költségeit. Aki azt hiszi, leállnak a pénzszórással, és végre előtérbe kerül az itthoni egyre rosszabb helyzet, az nagyot téved! Az orosz hitel Paks II-re vették föl, a kínai hitelt a Kínának fontos vasúti beruházásra. Ez utóbbi talán az egyik legérthetetlenebb beruházás, amelyet bevállal a magyar adófizetők terhére a kormány.

Békéscsaba, 2019. június 28.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Az elmúlt években jóval többet kellett volna költeni az oktatásra, az egészségügyre, a kutatás-fejlesztésre, a technológiaváltásra vagy a kis- és középvállalati szektor támogatására, mert ezek nélkül nem lehet kitörni a közepes fejlettség csapdájából. A kormány azonban alapvetően a nagyvállalatokba pumpálta a pénzt, ezért imádja a német tőke Orbán Viktort – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense.” (Részlet a Neoliberális politikát folytat a Fidesz című cikkből)

Emlékeztető: „Együtt akarunk működni a szomszédjainkkal, és aki velünk együttműködik, az jól is jár – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen. A miniszterelnök a Rákóczi Szövetség tulajdonában lévő Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban mondott beszédet.” (Részlet a Figyelem, Orbán Viktor kifejlesztett egy szelfimosolyt és nem fél használni című cikkből, 2019. június 4.) A jól járók a Fidesszel együttműködők, és rosszul járnak azok, akik ennek a számláját kifizetik. Vagyis a magyar adófizetők!

Emlékeztető: „Itthon egyre több megye leszakad, egyre szegényedik a népesség. Sem ez, sem az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat sanyarú helyzete nem éri el a kormány ingerküszöbét. Nagyon szomorú, hogy egyre nagyobb méreteket öltenek a kilakoltatások, és sok gyerek kerül állami gondozásba, mert a szülőknek nincs lakhatási lehetősége! A devizahitelnek csúfolt hitellel átvert családok sokasága kerül lehetetlen helyzetbe, és megjelenik most már a rezsit fizetni nem tudó kiskeresetűek kilakoltatása is. A családi támogatásokkal a magas jövedelmű családok fognak tovább gazdagodni, a kicsik ebből is kimaradnak, hiszen olyan hitelt, amelynek már induláskor 50 ezer forint körül van a törlesztő részlete, nem tudnak bevállalni.” (Részlet A magyar kormány a mianmari katonai juntát is segíti című cikkből)