Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27179582

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

A Spanyolok segíteni akartak!

A közelmúltban kerültek a honlapunkra a Hajnali postabontás és az 1956-ról és napjaink történéseiről című írások. Az utóbbi írásban azt írtuk, hogy talán a spanyol Franco tábornok segített volna nekünk, ha hagyták volna a nagyhatalmak.

Az interneten böngészve érdekes írást találtunk Eltitkolt történelem: 100 ezer spanyol önkéntes indult Magyarország védelmére 1956-ban címmel. A sorozatos történelem-elhallgatás és hamisítás itt is tetten érhető. Azért jöttek volna, hogy segítsenek nekünk megszabadulni a bolsevik rémtől. Kiderült az is, hogy azért nem érkeztek meg Budapestre a spanyol önkéntesek, mert az Egyesült Államok megállította őket még a spanyol határnál. Az akkori spanyolországi magyar királyi nagykövet, Marosy Ferenc titkára Czichlert Aurél visszaemlékezésében ezt azzal indokolja, hogy az USA elnöke, a zsidó származású Eisenhower a hangzatos szólamok ellenére nem akart harcolni a szintén zsidó származású szovjet tábornokok ellen.

Szigorúan titkos feljegyzés készült Herbert Hoover, az Egyesült Államok külügyi államtitkára részére, aki a kórházban ápolt J. F. Dallas külügyminisztert helyettesítette. Kiderült a feljegyzésből, hogy Artajo spanyol külügyminiszter a kormányának megbízásából felkereste az Egyesült Államok ENSZ nagykövetét, Cabot Lodgeot, és közölte vele, hogy Franco tábornok kész lenne fegyveres erőket küldeni Magyarországra a felkelők megsegítésére. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen ilyen jellegű javaslat a magyar forradalom támogatására, amiről az amerikai vezetés tudomást szerzett. Artajo a továbbiakban elmondta, hogy a kormány folyamatosan kapcsolatban van a magyar felkelőkkel, majd javasolta, hogy az Egyesült Államok küldjön két repülőgépet Spanyolországba, melyeket ott megraknának fegyverekkel és eljuttatnának Magyarországra. A szándék komoly volt, hiszen az iratokból világosan kiderült, hogy a kezdeményezés a legmagasabb szinten született, és maga a külügyminiszter terjesztette elő annak az amerikai diplomatának, aki ENSZ-beli funkciójánál fogva a legtöbbet tehette volna Magyarország érdekében.

Borhi László a spanyol támogatás okairól a következőket írja: „Tudjuk, hogy Franco a bolsevizmus, a szovjet rendszer kérlelhetetlen ellensége volt.” Ráadásul a spanyol polgárháború során a moszkvai vezetés nem csak annyit tett, hogy a köztársaságiakat támogatta, hanem az NKVD (a KGB elődje) egy füst alatt eltulajdonította a bolsevikokra jellemző módon a spanyol aranykészletet. Ha már egyszer úgy is ott voltak…

A spanyol államfő, aki a második világháborúban önkénteseket küldött a Szovjetunió ellen, talán úgy érezte, csapást mérhet a kommunista világrendre. Sőt ezzel egy időben akár jó pontokat is szerzett volna rendszere számára a kelet-európai népek felszabadítását hirdető Washingtonnál.

Azoknak, akik ismerik Franco ideológiáját és életpályáját, nem szerencsés, hogy a spanyol támogatás a magyar forradalomnak őszinte és egyben bátor szándék volt. A szavakban ugyan a kommunista iga alatt nyögő népek felszabadítását kitűző, ám hazug amerikaiaknak azonban nem tetszett a spanyol kínálkozás. Ott volt ugyanebben az időben a szuezi válság, és Eisenhower második nekifutásra készült az elnöki székért, illetve annak megtartásáért. Ami sikerült is neki, mert újabb négy évre elnökké választották.

Jól tükrözi az USA önös képmutatását az SZDSZ úgynevezett rendszerváltás környéki magatartása, amikor szavakban a legkeményebb antikommunisták voltak, majd gátlás nélkül összefeküdtek a „volt” kommunistákkal a hatalom birtoklása érdekében. 

A washingtoni vezetésnek soha nem ért meg annyit Magyarország, hogy miattunk máshol, például a Közel-Keleten gyengüljenek a pozícióik, valamint az amerikai kormány félt attól, hogy a katonai beavatkozás esetén fegyveres konfliktusba keveredhet a Szovjetunióval, melyről a CIA (az amerikai titkosszolgálat) azt tartotta, hogy bármit megtenne Magyarország megtartásáért.

Hoover külügyi államtitkár az iratok tanúsága szerint közölte a spanyolokkal: „Mivel egy ilyen beavatkozás nem járhat sikerrel, és azt a súlyos kockázatot vonná maga után, hogy az USA nagyméretű katonai konfliktusba keveredik a Szovjetunióval, a magyar forradalmat fegyverrel megsegíteni nem lehet.” Egyben figyelmeztette a spanyol vezetést, hogy ilyen lépést az USA-val történő előzetes konzultáció nélkül ne tegyen. Arra a tényre, hogy a spanyol segítséget is az Amerikai Egyesült Államok állította le, konkrét irattári bizonyítékok vannak! – zárul az internetes írás.

Miután az Amerika Hangja és a Szabad Európa rádiók egyfolytában azt harsogták, hogy Tartsatok ki! Tartsatok ki! a magyar forradalmárok minden erejüket megfeszítve kitartottak, és várták az amerikai segítséget, amely segítség soha nem érkezett meg! Sőt Amerika a spanyol segítségnyújtást is megakadályozta!

Nincs új a Nap alatt! Hazudozni már akkoriban is divat volt! Az említett két rádióállomáson kívül a spanyol rádió is sugárzott magyar adást. A Rádió Madrid bemondónője volt az idősek szerint Muráti Lili, a második világháború előtti magyar filmek sztárja. Amikor 1958-ban Nagy Imrét és társait kivégezték, a következő hangzott el a madridi rádió magyar adásában: Magyarországon akkora a baj, hogy egyik kommunista akasztja a másik kommunistát!

Az 1956-os magyar forradalmat a szovjet hadsereg vérbe fojtotta, amit a világ eltűrt! De eltűrte azt is, ami utána következett! A huszadik század közepén Európa szívében egy kis országban több száz embert bitófára küldtek azért, mert nem tudta elviselni minden idők legkeményebb diktatúráját, szabadságot és demokráciát akart! Tehát nem szabad rablást, a nemzet teljes tönkretételét, elviselhetetlen adóterheket, anarchiát, amit a mai magyar társadalom a nyakába kap a demokrácia szégyenére! Ma nincs demokrácia, mert ha lenne, érvényesülne a népakarat, és kiírnák az előrehozott választásokat!

Valódi rendszerváltoztatás, a tolvajok elszámoltatása nélkül nincs magyar feltámadás! Erről szép szavakat hallottunk már a Fidesz felől is, de Pokorni alelnök úr már visszavonulót is fújt! Az igazi rendszerváltozást a ma élő magyar fiataloknak kell végrehajtania! A korrupcióba, az adóparadicsomozásba, a nemzetrontásba belefáradt nemzedéknek félre kell állnia az útból! Hazudtatok eleget! Most már Isten veletek! Jöjjön végre egy rendet, IGAZ Magyarországot akaró új generáció!


 

Békéscsaba, 2009. június 2.
Anton