Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25675618

2020. február 21.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.

Sorra bezárnak a vidéki kisboltok

Folyamatosan csökken a kiskereskedelmi üzletek száma 2013 óta, tavaly 2,6 százalékkal volt kevesebb egység, mint 2017-ben – írja a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

Az üzletek számának csökkenése mellett az alapterületük folyamatosan növekszik, 2013 és 2019 között 9,6 százalékkal nőtt. Az adatok leírásában ezt nem részletezik, de logikusan azt jelenti a két adat egymás mellé rakva, hogy a kisboltokból zár be több.

Ebbe belejátszhat keményen az, hogy vidéken nagyon szerény az emberek jövedelme, főleg a Tiszántúl megyéiben és Borsodban, de kezd jócskán felzárkózni Baranya és néhány másik dunántúli megye is.

Sokan mondják, hogy két részre szakadt az ország. Lehet, de jövedelmileg bizony három részre, mert Budapesten jóval magasabbak a jövedelmek, mint akár az Alföldön, akár a Dunántúlon. Ennek egyik oka az is lehet, hogy minden nagyobb cégnek a központja Budapesten van, ahol jóval magasabbak a fizetések, mint a vidéki termelő cégeknél. A minisztériumok, a bankok országos központjainak dolgozói és a jegybanki dolgozók jövedelme már olyan magas, hogy nem is igazán igyekeznek azon, hogy a köznép megismerhesse ezt az adatot. A parlamenti képviselők jövedelme is elszaladt. Létszámuk felére csökkentették ugyan, de az Országház kiadásai jócskán megemelkedhetett, még a csodálatos díszkivilágítással is.

Békéscsaba, 2019. november 4.

F. I.

Emlékeztető: „Domokos László felejthetetlen előterjesztése volt az, hogy az általában veszteséges állami cégek vezéreinek jövedelmét havi ötmillióra emeljék! Elég sok ilyen magas jövedelmű van például a jegybankban is, amelynek összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyereségét Matolcsy György hat jegybanki alapítványba kiviszi, amelyek haveri és rokoni kifizetőhelyként is funkcionálnak, és a korrupció melegágyai. Két miniszternek is ötmillió már a fizetése: Szijjártó Péter külügyminiszter és Bártfai-Magyar Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter is ennyit kaszál tárca nélküli miniszterként.” (Részlet az Amikor kettős hatalom volt Magyarországon című cikkből) Valószínűleg Rogán Antal is havi ötmilliót kap már…

Emlékeztető: Semjén Zsolt kijelentette: azért támogatják a Magyarország határain túli magyar pártokat és szervezeteket, mert nem mindegy, hogy egy adott településen van-e magyar polgármester vagy nincs, nem mindegy, hogy egy megyében van-e magyar elnök vagy nincs, hogy a magyarság képviselete bent van-e a parlamentben, esetleg része-e a kormánykoalíciónak. „Névvel, címmel, telefonszámmal vállalom, még akkor is, ha ezért vádolnak egyes utódállamok: a magyar állam intézményes formában támogatja a magyar pártokat és magyar szervezeteket. Ez következik a természet rendjéből, a józan észből, és ez következik egyébként a magyar alkotmányból is” – tette hozzá Semjén Zsolt. (Részlet A külhoni pártok és szervezetek támogatására 130 milliárd forint című cikkből) Az, hogy a magyarországi egészségügy, oktatás, a szociális ágazat milyen helyzetben van, Tusnádon sem került szóba, sem a magyar társadalom ellehetetlenülése! Ez az irgalmatlan összegű  folyósítás lehet, hogy hitelből történik már? Ezen kívül jelentős összegű nyugdíj és munkabér is elhagyja már a határainkat! Ez következik a józan észből Semjén úr?