Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19770428

2019. január 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Soros: Orbán akkor tért rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját

Soros: Orbán akkor tért rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját

A milliárdost a Financial Times kérdezte a magyar rendszerről.

Orbán Viktor és Soros György a Parlamentben (2010.)

Fotó: Miniszterelnökség / Pelsőczy Csaba

Soros György szerint Orbán Viktor akkor tért rossz útra, amikor az első ciklusban miniszterelnökként gazdaggá tette az apját – írja a miniszterelnökről készült portréjában a Financial Times.

A brit gazdasági hetilap arra keresi a választ, hogyan lett Orbán egy demokrata aktivistából egy félautoriter, illiberális rezsim létrehozója. A lap interjút készített több magyar elemzővel, politikussal és az amerikai milliárdossal is, aki szerint Orbán monopóliumot teremtett apja cégének építőanyagokra, és ezzel nagy vagyont halmoztak fel, majd elkezdte kiépíteni a „maffiaállamot”.

A portré a Fidesz megalakulásától mutatja be Orbán Viktor politikai pályáját, részletezve az elmúlt nyolc év intézkedéseit Magyarország átalakítására az igazságszolgáltatás elvételétől a médiaviszonyok átalakításán keresztül a nacionalista migrációs álláspontig.

Forrás: hirtv.hu

Altusz Kristóf államtitkár-helyettes kavicsot dobott a vízbe. Erről a Hír Tv összeállítása elérhető ITT

Soros György Davosban járt a Világgazdasági Fórumon a napokban. Az Orbán Viktorral kapcsolatosan ott tett nyilatkozata  ITT !

Emlékeztető: „2014-ben a Fidesz fazonjára igazított választójogi törvényével (a választókerületek átszabásával) 43 százalékos szavazati aránnyal lett meg a kétharmados parlamenti többség. Amit aztán az időközi választásokon sikerült elveszíteni. Ez azonban nem akadályozza meg a törvénygyár működését: a kétharmados törvényeket feles törvénnyé degradálták. Erre volt kemény példa az úgynevezett plakáttörvény! Plakátolni ebben az országban már szinte csak a Fidesznek és a kormánynak szabad! Tele is nyomatják óriásplakátokat egy 87 éves aggastyán arcával, és riogatnak vele reggeltől estig, estétől reggelig a médiáikban és az utcákon, tereken elhelyezett plakátokon keresztül. 2017-ben több mint kétszáz törvényt alkottak…” (Részlet a Törvénygyárként működő Országgyűlés című írásból)

A Fidesznél a szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban! Már hogy lennének, amikor még sohasem találkoztak!